Procesorul Snapdragon 898 ar putea avea alt nume, va fi lansat pe 30 noiembrie

389
Procesorul Snapdragon 898 ar putea avea alt nume va fi lansat pe 30 noiembrie
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Qualcomm a confirmat că viitorul procesor mobil de vârf nu se va numi Snapdragon 898. În schimb, ar putea fi numit Snapdragon 8 Gen1. Compania a confirmat că numele „Qualcomm” va fi folosit mai puțin în numele de produse legate de dispozitive mobile, deoarece va separa mărcile Qualcomm și Snapdragon.

În viitor, procesoarele emblematice Qualcomm vor avea o denumire a seriei și a numerelor de generație „cu o singură cifră”. Qualcomm mai spune că va lansa doar procesoare mobile compatibile cu 5G în viitor. O astfel de declarație am primit și din partea Samsung, care va lansa modele din seria Galaxy A 2022 doar cu 5G. Revenind la Qualcomm, procesorul Snapdragon 898, cu noul nume Snapdragon 8 Gen1, va fi doar în variantă 5G.

Snapdragon 898 se va numi Snapdragon 8 Gen1

Înainte de Tech Summit-ul din 30 noiembrie, Qualcomm a făcut câteva anunțuri surprinzătoare care dezvăluie modificări ale strategiei sale de branding pentru procesoarele mobile. Conform 91Mobiles, compania susține că în prezent există peste 2 miliarde de dispozitive Snapdragon active pe tot globul. Qualcomm a confirmat și zvonurile recente care susțin că va trece la o nouă schemă de denumire pentru platformele sale mobile. Noul nume va fi un „număr de serie și generația acesteia cu o singură cifră”.

Acest lucru sugerează că viitorul procesor emblematic se va numi Snapdragon 8 Gen1, deși Qualcomm încă nu a confirmat numele. Fără să spună clar, Qualcomm a confirmat că cip-setul din acest an nu va fi Snapdragon 898, așa cum s-a zvonit anterior. Deci în seria Galaxy S22 vom avea un procesor Snapdragon 8 Gen1.

Qualcomm este o companie multinațională americană cu sediul în San Diego, California, Statele Unite. Qualcomm a fost fondată în 1985 de Irwin Jacobs și Andrew Viterbi. Qualcoom nu produce procesoare, doar le proiectează!

Rămâne de văzut cum se vor numi cip-seturile din seria Snapdragon 7, 6 și 4, având în vedere că există mai multe modele în paralel. Compania a confirmat, de asemenea, că numele „Qualcomm” va fi folosit mai puțin în numele produselor legate de dispozitivele mobile. Compania americană va separa mărcile Qualcomm și Snapdragon. Snapdragon va fi o marcă de sine stătătoare „cu legături specifice cu marca Qualcomm, acolo unde este cazul”. Interesant este că sufixul „5G” va fi eliminat din cip-seturile mobile de acum înainte. Qualcomm mai spune că va lansa doar platforme mobile compatibile 5G în viitor.

Vor fi introduse și noi culori reprezentative, inclusiv Gunmetal, Nickel, Midnight, Gold și Snapdragon Red. Aurul va fi folosit acum pentru a reprezenta numai produse premium.