Viitorul set Sony PlayStation VR va avea afișaj Samsung OLED

504
Viitoarele casti Sony PlayStation VR vor avea ecrane Samsung OLED
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a depus diferite brevete de realitate virtuală (VR) de-a lungul timpului, dar nu a lansat niciun set VR recent. Dar compania ar putea juca un rol important în planurile Sony pentru setul PlayStation VR de ultimă generație, PSVR 2. Mulți producători de căști VR au îmbrățișat tehnologia LCD din motive de rezoluții mai mari. Dar compania Sony vrea să folosească tehnologia Samsung OLED pentru viitorul set Sony PlayStation VR.

Ambele tehnologii de afișare LCD și OLED au propriile lor argumente pro și contra în ceea ce privește realitatea virtuală. Dacă întrebați ce tehnologie este mai bună pentru VR, probabil veți primi un răspuns diferit, în funcție de cine răspunde. Cu toate acestea, tehnologia OLED oferă un contrast mai bun și un timp de răspuns mai rapid, conform SamMobile. În același timp panourile LCD VR au rezoluții mai mari, dar un efect mai mic al ecranului. Sony PlayStation VR va folosi afișaje Samsung OLED.

Sony PlayStation VR (PSVR 2) cu ecran Samsung OLED

În mod tradițional, OLED-urile au fost rezervate pentru căștile VR de ultimă generație, din cauza costurilor. S-ar putea susține că o soluție LCD ieftină pentru VR este mai bună decât un afișaj OLED ieftin, dar un panou OLED de înaltă calitate poate oferi avantaje de care LCD nu le are. Conform Blomberg, via SamMobile, se pare că Sony PlayStation VR (PSVR 2) cu afișaj Samsung OLED este planificat pentru lansarea în 2022.

Sony intenționează să aibă setul cu cască PSVR 2 pregătit pentru piața consumatorilor la timp pentru sezonul de sărbători 2022. Cu toate acestea, nici compania Sony, nici Samsung Display nu au făcut niciun fel de comentarii în această privință.

Sony este o companie multinațională fondată în 1946, are sediul în Tokio, Japonia. Numele Sony este derivat din sonus, cuvântul latin pentru „sunet”. Compania Sony avea aproximativ 111.700 de angajați (2020) în toată lumea.

Setul cu cască Sony PlayStation VR original, lansat în 2016 a avut un ecran AMOLED de 120Hz, furnizat de Samsung. Afișajul are o diagonală de 5,7 inch (14,48 centimetri), dar o rezoluție destul de redusă – pentru o cască VR – de 1920 x 1080 (960 x 1080 per ochi).

Specificațiile tehnice pentru viitorul afișaj Samsung OLED pentru PSVR 2 sunt necunoscute. Presupunem că ar putea avea o rezoluție și o densitate a pixelilor mai mare decât modelul anterior. Samsung a lucrat la mărirea densității pixelilor, dar primul său panou OLED care promite o densitate de 1.000ppi ar putea să nu ajungă pe piață mai devreme de 2024.