Samsung Display va produce sticlă UTG pentru Google Pixel Fold

542
Samsung Display va vinde sticla UTG pentru un Google Pixel Fold
Sursa Foto: 9to5google.com

După problemele care au fost cu lansarea originalului Galaxy Fold, Samsung și-a dezvoltat categoria pliabilă pe spatele unor upgrade-uri tehnologice majore. Galaxy Z Flip și Fold 2 a venit cu sticlă ultra-subțire UTG (Ultra Thin Glass). S-a dovedit o variantă foarte bună și acum Samsung va furniza această tehnologie mai multor clienți, inclusiv pentru Google Pixel Fold.

Google Pixel Fold ar putea utiliza tehnologia UTG a Samsung. Gigantul de internet lucrează la primul său smartphone pliabil, numit în mod provizoriu Google Pixel Fold. Cel puțin în prezent nu se cunosc prea multe despre factorul de formă exact și specificațiile sale. Cu toate acestea, un anunț este așteptat fie la sfârșitul anului 2021, fie la începutul anului 2022. Tipster Jon Prosser, cu o experiență decentă în ceea ce privește Google, a dezvăluit acest lucru.

Ultra Thin Glass de la Samsung Display pe Google Pixel Fold

În mod separat, Ross Young, analist al Display Supply Chain Consultants, a menționat anterior o lansare a modelului Google Pixel Fold în a doua jumătate a anului 2021. Potrivit site-ului 9to5google se pare că pliabilul ar putea fi anunțat alături de Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro în toamnă.

Sticla ultra-subțire (UTG) produsă de Samsung Display a fost furnizată până acum exclusiv produselor pliabile Samsung. A fost folosită pentru smartphone-uri pliabile Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Dar conform acestei noi informații, sticla UTG produsă de Samsung Display va fi folosită și de concurență. ETNews relatează că Samsung încearcă să extindă vânzarea sticlei ultra-subțiri către alți producători de smartphone-uri. Compania a anunțat inițial aceste planuri în 2020, dar până în prezent acest lucru nu a avut loc.

Google Pixel este un brand de dispozitive electronice dezvoltat de Google cu sistemul de operare Chrome sau Android. Brandul Pixel a fost introdus în februarie 2013 și include laptopuri, tablete, smartphone-uri și mai multe accesorii.

Unul dintre primele dispozitive din afara gamei Samsung Galaxy pe care vom vedea sticla ultra-subțire este un viitor pliabil Google Pixel Fold. Samsung Display intenționează să-și vândă UTG-ul către alți producători de smartphone-uri pentru a-și consolida activitatea de afișaje pliabile. Se așteaptă ca panoul său OLED pliabil și UTG să fie aplicate împreună pe Google Pixel Fold.

De ce Samsung renunță la exclusivitate pe UTG? Conform presei sud-coreene, acesta este un efort de extindere a „afacerii pliabile a companiei”. Nu sunt menționate date pe ce dispozitive am putea vedea UTG în afara gamei Samsung. Acum cu debutul pe Pixel-ul Google ne putem aștepta ca UTG-ul Samsung să ajungă și la Xiaomi, Oppo, Huawei sau chiar Apple.