Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

943
Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120Hz 4K
Sursa Foto: via SamMobile.com

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să ofere suport pentru jocuri 4K la 120 de cadre pe secundă cu HDR activat. Până acum acest mod nu era posibil pe televizoarele Samsung din cauza unei erori legate de HDMI 2.1 și firmware-ul Sony.

Samsung a confirmat în ianuarie că lucrează împreună cu Sony pentru a soluționa problema. Sony a spus că probabil va lansa actualizarea în martie, dar evident că nu s-a întâmplat. Din fericire, actualizarea firmware-ului este aparent pregătită pentru mase. Sony nu a publicat încă jurnalul de schimbări al actualizării pe pagina sa oficială, dar conform SamMobile, compania lansează acum actualizarea pentru unitățile PlayStation 5 din întreaga lume.

Actualizare Sony PS5 pentru Samsung TV

Odată actualizat, Sony PlayStation 5 va fi în cele din urmă capabil să afișeze conținut 4K HDR la 120 fps. Numai că această actualizare nu este tot. Mai multe informații suplimentare susțin că cea mai recentă actualizare le permite în sfârșit proprietarilor PS5 să mute jocurile de pe SSD-ul intern pe o unitate USB.

Până acum această caracteristică a fost destinată doar scopurilor de stocare, deoarece unitățile USB nu sunt suficient de rapide pentru a se potrivi cu SSD-ul intern. Din păcate, suportul pentru stocarea M.2 lipsește încă, dar ar trebui adăugat mai târziu în această vară. Va fi un lucru care ar putea duce la creșterea vânzărilor de SSD pentru afacerea cu memorii a companiei Samsung.

Sony a lansat PlayStation 5 pe data de 12 noiembrie 2020. Sony a raportat vânzări totale ale consolei PlayStation 5 până la 31 decembrie 2020 de 4,5 milioane de unități. A fost un număr similar cu vânzările consolei PS4.

Dacă aveți un ecran compatibil, activarea 120Hz pe PS5 este relativ simplă. Din ecranul de pornire al Sony PlayStation 5, mergeți la „Setări”, care poate fi găsit în colțul din dreapta sus. Selectați „Ecran și video” și accesați „Ieșire video”. Apoi puteți selecta dacă activați sau dezactivați ieșirea 120 fps în „Activați ieșirea 120Hz”.

Puteți verifica din nou că PS5 este capabil să transmită 120 fps în informațiile de ieșire video. În „Informații pentru dispozitivul HDMI conectat”, ar trebui să apară 120 fps (Hz) în lista ratelor de reîmprospătare acceptate.