Samsung este lider în memorii de smartphone-uri și în 2020

481
Samsung a fost cel mai mare producator de memorii smartphone in 2020
Sursa Foto: via softpedia.com

Samsung Electronics Co. și-a extins poziția dominantă pe piața globală a memoriei smartphone-urilor în 2020. Conform companiei de cercetare de piață Strategy Analytics, compania sud-coreeană a reprezentat aproape jumătate din piața din acest domeniu.

Samsung, cel mai mare furnizor mondial de cipuri DRAM și NAND, a reprezentat anul trecut 49% din piața globală a memoriei smartphone-urilor. Procentul Samsung a fost în creștere cu 2% față de anul precedent 2019, potrivit Strategy Analytics. Samsung a fost urmat de rivalul său sud-coreean compania SK Hynix Inc. Acesta a avut o cotă de piață de 21%. Locul trei a fost ocupat de producătorul american de cipuri Micron Technology Inc. cu o cotă de 13%.

În funcție de sector Samsung a avut și 55% din piață

Piața mondială a memoriilor pentru smartphone-uri în 2020 a crescut cu 4% față de 41 de miliarde USD în 2019. Piața si-a revenit în 2020 față de 2019, când din cauza ofertei excesive de cipuri a avut o scădere a veniturilor.

În funcție de sector, Samsung a avut o cotă de venituri de 55% pe piața DRAM pentru smartphone-uri anul trecut, în creștere față de 50,9% cu un an mai devreme. Cota companiei SK Hynix a scăzut de la 29,2% la 24% în perioada citată. În același timp cota de piață Micron Technology a crescut ușor de la 18,5% la 20% în 2020. Samsung a fost lider în cota de piață a memoriilor pentru smartphone-uri și în 2019.

Kioxia este o companie multinațională  japoneză producătoare de memorii cu sediul în Tokyo, Japonia. Este deținută de Toshiba Memory Holdings Corp. La începutul anilor 1980, compania a fost creditată cu inventarea memoriei flash.

Veniturile totale DRAM pentru smartphone-uri au avut o creștere de 1%, cu o cerere mare de cipuri DRAM bazate pe pachete multi-chip, a adăugat Strategy Analytics. Pe piața flash-urilor NAND pentru smartphone-uri, Samsung a înregistrat o cotă de venit de 42%. A fost urmată de compania japoneză Kioxia Holdings Corp. cu 22% și coreenii de la SK Hynix cu 17%.

Piața globală a flash-urilor NAND pentru smartphone-uri a înregistrat o creștere a veniturilor de 8% față de anul anterior. Conform Strategy Analytics, citată de Yonhap, creșterea s-a datorat cererii mari de cipuri NAND flash de mare capacitate.