„Sound on Display” pe Galaxy Note 10 în locul unei căști audio

1034
Sursa Foto: SamMobile.com

S-au speculat multe despre afișajul viitorului smartphone Galaxy Note 10 și se vor mai specula. Acum o fotografie din China cu un protector de ecran a generat mai multe discuții. Se afirmă că Galaxy Note 10 este posibil să vină cu tehnologia Sound on Display, în locul unei căști tradiționale. Zvonuri au mai fost în acest sens dar, un astfel de film de protecție cu rame laterale foarte subțiri dă și mai mult apă la moară.

Rama superioară de deasupra găurii pentru camera foto centrală pare a fi destul de subțire. Poate că acest lucru se datorează faptului că Samsung, conform zvonurilor, înlocuiește difuzorul cu tehnologia de sunet Sound on Display. Rama din partea de jos, de asemenea, pare să fie mai subțire decât ceea ce vedem pe Samsung Galaxy Note 9.

Galaxy Note 10 ar putea adopta sunetul în afișaj

Aceste ajustări de design, cu introducerea Sound on Display, ar permite companiei Samsung să mai crească puțin dimensiunile ecranului. Este posibil acest lucru fără să crească în mod semnificativ dimensiunea dispozitivului. Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10 Pro sunt așteptate să conțină afișaje care și așa sunt destul de mari. Modelul mai mic va avea diagonala de 6,3 inch iar modelul mai mare de 6,75 inch. Înlăturarea jack-ului de 3,5mm și a difuzorului ar permite ca diagonala ecranului să mai crească pentru ambele modele.

Prin înlăturarea difuzorului Samsung ar trebui să se bazeze pe tehnologia Sound on Display. Aproape sigur Sound on Display a fost luat în considerare când Samsung a decis să reducă substanțial marginea de sus a ecranului. Gigantul tech a prezentat pentru prima oară tehnologia Sound on Display la Forumul Samsung OLED din China anul trecut. Compania a prezentat aceste panouri OLED și la CES 2019 în ianuarie. Produsele cu această tehnologie urmau să sosească mai târziu în cursul acestui an. Cu Galaxy Note 10 este cea mai potrivită ocazie.

Difuzorul este un traductor electroacustic utilizat pentru reproducerea sunetului. Dezvoltarea difuzorului este direct legată de inventarea telefonului și a început în 1860 cu prima demonstrație publică a unui telefon făcută de Antonio Meucci. Un an mai târziu, Philipp Reis și-a prezentat telefonul, dezvoltat mai târziu de Alexander Graham Bell.

Chiar și cunoscutul Universe Ice – @UniverseIce, susține că tehnologia Sound on Display va înlocui difuzorul de pe Galaxy Note 10. În acest scenariu, vibrațiile piezoelectrice transmit sunetul către urechea utilizatorului prin intermediul afișajului. Samsung a implementat o tehnologie similară pe unul dintre noile sale dispozitive din gama Galaxy M. Samsung Galaxy M40 a venit fără mufă audio și are tehnologia sunetului în ecran. În absența unei căști tradiționale audio, telefonul are o tehnologie de sunet care transformă ecranul într-un difuzor, fără a necesita un difuzor dedicat.

Smartphone-ul LG G8 dispune de aproximativ aceeași tehnologie

Ce ar însemna absența unei căști pentru sunet stereo? Samsung poate adopta aceeași soluție ca LG G8, care are deja această tehnologie sau, așa cum o numește LG, „Crystal Sound OLED”. Difuzorul convențional cu fondul frontal este asociat cu difuzorul piezoelectric pentru sunet stereo pe 2 canale.

Toate acestea rămân deocamdată doar la nivel de zvonuri, deci trebuie să le luăm cu oarecare rezerve. Astfel de zvonuri și scurgeri de informații, „unele mai credibile ca altele”, vor continua până când Galaxy Note 10 va fi prezentat oficial. Samsung este de așteptat să facă acest lucru pe 7 august în New York City.