Cum să eliberați spațiu de stocare pe telefonul Galaxy

75
spatiu de stocare
Sursă foto: Makeuseof

Din diferite motive puteți rămâne fără spațiu pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy, indiferent că aveți un telefon emblematic sau mid-range. Dar pentru o astfel de situație există soluții, cele mai la îndemână sunt două moduri de a elibera spațiu de stocare suplimentar.

Dacă rămâneți fără spațiu de stocare pe telefonul dvs. Samsung, puteți utiliza o funcție încorporată numită Storage Booster. Aceasta care vă ajută să eliberați din memoria dispozitivului dacă din varii motive aceasta este plină. Mai jos. Via Makeuseof vă vom arăta cum să faceți acest lucru. Vom vedea, de asemenea, cum puteți șterge manual spațiul de stocare de pe telefonul dvs. Samsung pentru o curățare mai profundă.

Eliberați automat spațiu de stocare folosind Samsung Storage Booster

Utilizarea Storage Booster este foarte ușoară. Urmați acești pași:

  • Accesați Setări -> Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.
  • Atingeți meniul cu trei puncte, selectați Amplificator de stocare și atingeți Liberare. Astfel veți face trei lucruri: ștergeți imaginile duplicate (dacă aveți unele): comprimați (zip) aplicațiile utilizate mai rar; și ștergeți fișierele APK salvate.
  • Puteți, de asemenea, să deselectați categoria pe care nu doriți să fie afectată sau să intrați într-una și să selectați elemente individuale pentru a le șterge sau arhiva.

De asemenea, puteți utiliza Storage Booster pentru a muta unele dintre aplicațiile dvs. pe cardul SD pentru a face mai mult spațiu în stocarea internă. Atingeți Mutați aplicațiile pe cardul SD și selectați aplicațiile pe care doriți să le mutați. După ce faceți acest lucru, este posibil să primiți o declinare a răspunderii, atingeți Confirmați pentru a continua.

Rețineți că această caracteristică nu este prezentă pe telefoanele Samsung care nu au un slot pentru card SD. Chiar dacă telefonul dvs. o face, mutarea aplicațiilor pe un card SD poate duce uneori la pierderea datelor. Deci, înainte de a continua, creați o copie de rezervă a tot ceea ce este important stocat în aplicația pe care o mutați. Dacă mutați un joc, vedeți dacă există o opțiune în el pentru a vă conecta la contul dvs. Google sau Facebook pentru a vă salva progresul.

În cele din urmă, puteți utiliza Storage Booster pentru a șterge automat fișierele cache, folderele goale și datele reclamelor stocate în telefon la o oră programată. Activați Ștergerea automată a datelor inutile și atingeți același meniu pentru a seta cât de des doriți să faceți acest lucru. Puteți alege dintre Zilnic la miezul nopții, Săptămânal, La fiecare 15 zile sau Lunar. De asemenea, puteți primi notificări când are loc ștergerea.

Curățați manual spațiu de stocare pe un telefon Samsung

Dacă încă nu aveți suficient spațiu de stocare internă după ce ați folosit Storage Booster, luați în considerare efectuarea unei curățări manuale. Pentru a șterge manual spațiul de stocare de pe telefonul Samsung, accesați Setări -> Îngrijirea bateriei și a dispozitivului -> Stocare.

Aici, veți putea vedea exact cât spațiu de stocare este ocupat de ce tip de fișiere și aplicații. Contrar a ceea ce cred unii, sistemul ia doar un procent destul de mic din memoria internă totală. Vedeți pe I❤️Samsung cum să ștergeți memoria cache a unui telefon Galaxy!

Aplicațiile sunt de obicei cele care ocupă cel mai mult spațiu, așa că scăparea de cele de care nu mai aveți nevoie poate aduce rapid înapoi spațiul de stocare pierdut. Dar înainte de a face acest lucru, nu uitați să faceți o copie de rezervă a oricăror date importante pe care le pot conține înainte de a șterge aceste aplicații de pe telefon. Asigurați-vă că, de asemenea, scanați imaginile, videoclipurile, documentele, notele vocale și melodiile vechi pe care nu le mai ascultați și ștergeți cât de mult puteți.

Nu ar trebui să umpleți niciodată complet spațiul de stocare intern al telefonului. Dacă faceți acest lucru, înseamnă că nu mai există „spațiu de respirație” pentru ca sistemul să-și îndeplinească fără probleme funcțiile normale, ceea ce poate duce la o varietate de probleme. De exemplu, telefonul dvs. poate să nu răspundă parțial, să înceapă să întârzie sau să repornească fără comanda dvs. explicită.

De aceea, este bine să curățați în profunzime spațiul de stocare la fiecare trei până la șase luni. În acest fel puteți șterge fișierele vechi și să dezinstalați toate aplicațiile inutile pe care le-ați putea acumula.