Samsung a ajustat specificațiile afișajului la Galaxy S22 și S22+

388
Samsung ajusteaza specificatiile afisajului la Galaxy S22 si S22+
Sursa Foto: galaxyclub.nl

La scurt timp după lansare, Samsung a schimbat unele specificații despre o caracteristică a modelelor Galaxy S22 și S22+. Rata de reîmprospătare variabilă a ecranului AMOLED se dovedește a nu putea scădea sub 48Hz. Informațiile despre frecvența variabilă a ecranului Galaxy S22 Ultra rămân neschimbate.

Când Samsung a dezvăluit săptămâna trecută noua serie Galaxy S22, s-a acordat multă atenție celor mai importante detalii tehnice. Procesor, baterie, camere, dar și design și actualizări au fost prezentate și discutate și de noi pe larg Cu toate acestea, am acordat atenție și altor detalii cum ar fi rata de reîmprospătare a afișajului modelelor Galaxy S22 și Galaxy S22+.

Samsung pare să adus îmbunătățiri subtile în comparație cu modelele din seria Galaxy S21. Anul trecut, Galaxy S21 și S21+ au avut un ecran Super AMOLED cu o rată de reîmprospătare variabilă de la 48 la 120Hz. Galaxy S21 Ultra poate chiar să scadă această frecvență la 10Hz, în măsura în care conținutul afișat o permite. O frecvență mai mică a ecranului economisește în mod natural energie în comparație cu afișarea imaginilor care se reîmprospătează mai des.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Galaxy S22 și S22+ cu rata de actualizare între 48 și 120Hz

La lansarea seriei Galaxy S22, Samsung a spus că Galaxy S22 și S22+ vor avea o rată de reîmprospătare minimă de 10Hz. S22 Ultra poate afișa chiar și o imagine cu până la 1Hz. Dar, conform GalaxyClub, Samsung a dat o rată de actualizare eronată pentru S22 și S22+. Acum Samsung a ajustat specificațiile oficiale pe propriul portal de presă. Dispozitivele nu pot reduce rata de reîmprospătare mai mult de 48Hz. Acest lucru nu se aplică pentru S22 Ultra.

Diferența dintre o frecvență de 10 sau 48Hz nu este ceva ce se poate observa imediat cu ochiul liber. Dar pentru un telefon precum Galaxy S22, diferența de consum de energie poate fi relevantă. Datorită capacității relativ modeste (3.700mAh), rata scăzută de reîmprospătare a fost tocmai una dintre posibilele „economii” care pot ajuta dispozitivul cu o durată bună de viață a bateriei. Acest lucru dispare acum ca un posibil punct în care S22 poate reduce consumul de energie.

Rata de actualizare a ecranului arată cât de des un ecran actualizează numărul de imagini afișate pe secundă. Un ecran cu o rată de actualizare ridicată înseamnă că numărul de cadre afișate în fiecare secundă este mare.

La Galaxy S22+ cu bateria sa de 4.500mAh aveți mai multă libertate și telefonul este mai puțin dependent de economiile individuale pentru o durată mai bună de viață a bateriei. Cum funcționează în cele din urmă durata de viață a bateriei pe cele două modele Galaxy S22, desigur, rămâne de văzut.

Numai când vom folosi cele două smartphone-uri în viața reală vom ști cât influențează bateria această rată de 48 la 120Hz. Și pentru a fi corecți, nu ne așteptăm ca diferența de frecvență minimă a ecranului să aibă un asemenea impact. Dar, așa cum am spus, fiecare strop de energie ajută în final.