Au apărut primele specificații ale camerelor la Samsung Galaxy A42

788
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Va trece ceva timp până când Samsung va lansa viitorul smartphone mid-range Galaxy A42. Cu toate acestea au început să apară unele specificații despre acest telefon. Este vorba în special despre câteva detalii privind camerele aparatului. Samsung Galaxy A42 nu va vedea lumina zilei până la sfârșitul anului 2020, probabil la începutul anului 2021.

Va fi cu siguranță un urmaș al actualului Galaxy A41, lansat anul acesta în luna mai. Ca de obicei Samsung va îmbunătăți în unele locuri acest smartphone față de înaintașul său. Credem că vom avea parte de o diagonală mai mare a ecranului pe A42, Galaxy A41 având una de 6,1 inch.

Galaxy A42 cu o cameră principală de 48 MP

În orice caz, Samsung va echipa telefonul Galaxy A42 cu o cameră principală cu rezoluție de 48 megapixeli. Actualul Samsung Galaxy A41 are o cameră cu rezoluție similară. Bănuim că Samsung va umbla la diafragmă sau va aduce noi moduri foto pe A42 la camera principală. O altă cameră din modului foto spate este identică cu A41, Galaxy A42 va avea o cameră de adâncime de 5 MP.

Camera cu unghi larg probabil că va veni cu îmbunătățiri semnificative. Din păcate despre aceasta nu am primit încă niciun detaliu. Am aflat mai devreme că Samsung Galaxy A42 are o baterie de 5.000 mAh. În acest fel va fi probabil mai puțin compact decât predecesorii săi. De asemenea, am scris recent că acest telefon va fi unul dintre cele mai accesibile telefoane Samsung cu o conectivitate 5G – alături de Galaxy A32, ce are și el o variantă 5G. Deocamdată tot Coreea de Sud are cea mai mare acoperire națională 5G.

În iunie 2020, Coreea de Sud înregistra 7,37 milioane abonați 5G (10,5% din total). Toți cei 3 furnizori de servicii wireless, SK Telecom, KT și LG U+, aveau servicii 5G la nivel național. KT Telecom este prima companie din lume care a comercializat servicii 5G.

Samsung va aduce smartphone-ul Galaxy A42 și în Europa, conform Galaxy Club. Deși încă nu sunt dovezi în acest sens, presupunem că dispozitivul va ajunge și în magazinele din România. În cele din urmă, acest lucru s-a întâmplat cu Galaxy A40 și A41. Este vorba evident de modelul cu o conectivitate 4G, pentru că momentan nu avem speranțe pentru rețele 5G în România. Sigur că va dura ceva timp până când viitorul telefon va fi lansat efectiv, mai ales că face parte din seria Galaxy A 2021.