Un Samsung Galaxy A42 5G mai ieftin va fi lansat în 2021

1004
Sursa Foto: SamMobile.com

Ambițiile 5G ale gigantului high-tech sud-coreean Samsung nu mai sunt un secret pentru nimeni. Primul telefon 5G al gigantului coreean a fost Galaxy S10 5G. A urmat apoi mai multe modele 5G din gama Galaxy Note 10 și Galaxy 20. Samsung a introdus, de asemenea, variante de gamă medie cum ar fi Galaxy A51 și Galaxy A71, care acceptă standardul de generație a cincea pentru rețelele mobile. În încercarea de a face rețeaua 5G și mai accesibilă, anul viitor vom primi un  Samsung Galaxy A42 5G.

Samsung a început dezvoltarea pe ceea ce pare a fi un smartphone 5G ca parte a seriei Galaxy A 2021. Dispozitivul în cauză poartă numărul de model SM-A426B. Bazat pe sistemul Samsung de atribuire a numerelor de model pe telefoane, SM-A426B ar trebui să fie varianta internațională a smartphone-ului Samsung Galaxy A42 5G.

Galaxy A42 5G un telefon ieftin pentru rețeaua 5G

Interesant este că nu sunt dovezi ale unui Galaxy A42 4G. Acest lucru ne face să credem că Samsung ar putea aduce acest telefon mid-range 5G la o masă mai mare de cumpărători anul viitor. Desigur, un Galaxy A42 non-5G va fi lansat, de asemenea, fără îndoială. Din câte știm până acum, acest dispozitiv va avea 128 GB stocare internă, ceea ce ar fi remarcabil pentru un telefon din această categorie. Vă reamintim că Samsung Galaxy A41 are 64 GB ROM (spațiu de stocare). Conform SamMobile, Samsung Galaxy A42 5G va fi disponibil în gri, negru și alb.

Memoria ROM (read-only memory – numai pentru citire). Este un tip de memorie (stocare) non-volatilă utilizat în calculatoare și alte dispozitive electronice. Memoria ROM nu necesită energie pentru stocarea datelor. Memoria RAM este volatilă, necesitând energie pentru stocarea datelor.

Rețelele numai 5G sunt compatibile cu rețelele 4G LTE. Astfel telefoanele 5G pot fi utilizate pe piețele în care nu există rețele 5G. Cu toate acestea, Samsung a menținut o distincție clară până acum lansând variante doar 5G și 4G LTE. A făcut asta pentru întreaga gamă Galaxy S20 (excepție Ultra), precum și pentru Galaxy A51 și Galaxy A71. Se îndreaptă Samsung acum către un viitor în care va lansa doar variante 5G? Nu putem răspunde momentan la această întrebare. Dar, Samsung va fi obligat să facă acest lucru la un moment dat în viitor.

În ceea ce privește seria Galaxy A 2021 și, în special, Galaxy A42 5G, suntem doar la început. Noile telefoane Galaxy A 2020 nu vor apărea până cel puțin la sfârșitul acestui an. Astfel multe s-ar putea schimba între timp. Un lucru este sigur însă, Samsung va continua să lanseze telefoane cu 5G tot mai ieftine și posibil să treacă și la seria M cu această conectivitate anul viitor.