Specificații ecran la Samsung Galaxy Fold 2, upgrade-uri majore

711
Sursa Foto: via phonearena.com

Pandemia mondială actuală a obligat multe companii din domeniul telefoniei mobile să întârzie sau să anuleze cu totul o serie de evenimente majore în ultimele luni. Samsung are pregătit pentru perioada următoarea lansarea seriei Note 20 și a lui Galaxy Fold 2. Momentan pare puțin probabil ca Samsung să poată lansa aceste smartphone-uri în fața unui public în direct. Dar, gigantul tech din Coreea se a se conforma programului său inițial de lansare a celor două telefoane high-end.

Alături de seria purtătoare de S Pen, vom vedea și un Samsung Galaxy Fold de a a doua generație. Cel două sunt așteptate să vadă lumina zilei la sfârșitul lunii iulie sau mai probabil în august. O informație de la colegii noștri de la PhoneArena, ne surprinde puțin, chiar dacă au mai fost zvonuri. Samsung Galaxy Fold 2 ar putea avea și un S Pen. Acest lucru este în conformitate cu mai multe informații noi distribuite pe Twitter de Ross Young, fondatorul și CEO-ul unei firme din Texas, numită Display Supply Chain Consultants.

Un ecran principal mai mare, mai bun și mai rapid pentru Galaxy Fold 2

Conform PhoneArena, originea informațiilor nu este momentan foarte clară. Dar, judecând după numele companiei menționate, presupunem că aceste „scurgeri” sunt adunate din surse ale lanțului de aprovizionare, deși probabil este înțelept să fim prevăzători deocamdată cu acest lucru.

Toată lumea a apreciat inovația și versatilitatea primei variante de Samsung Galaxy Fold. Cu o singură remarcă: Nu putem spune că au fost cele mai bune ecrane exterior/interior, oferite vreodată de Samsung. Ecranul principal a venit cu o rezoluție decentă, dar departe de a fi impresionantă, de 2152 x 1536 pixeli, care se presupune că va fi îmbunătățită la un număr de 2213 x 1689 pixeli pe Galaxy Fold 2.

Pixelul este un element component, de obicei foarte mic, al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Se prescurtează prin „px”, uneori și cu „p”. Un multiplu des întrebuințat este 1 MP = 1 megapixel = 1 milion pixeli.

În combinație cu un ecran de 7,59 inch pe Fold 2, comparativ cu 7,3 inch pe Fold-ul original, noul display va produce o actualizare modestă a densității dpi (puncte pe inch) de la 362 până la 372 dpi. Acest lucru nu se poate compara cu o densitate a pixelilor de 511 dpi aflată pe Samsung Galaxy S20 Ultra, de exemplu.

Experiența de joc va fi îmbunătățită la 120Hz pe Fold 2

Dar cea mai semnificativă îmbunătățire este așteptată în departamentul de actualizare a ecranului. Aici Samsung Galaxy Fold 2 ar putea sări de la rata convențională de 60Hz a predecesorului său până 120Hz aflată pe întreaga familie S20. Rămâne de văzut dacă Samsung va restricționa utilizatorii lui Galaxy Fold 2 de la activarea modului 120Hz la o rezoluție mai mare decât Full HD. Aceasta ar putea depinde de dimensiunea bateriei, care rămâne o necunoscută deocamdată.

Este din ce în ce mai puțin probabil ca Samsung să poată ascunde sub ecran camera selfie pe Galaxy Note 20. Sigur nici pe Galaxy Fold 2, unde compania spera la „o cameră sub ecran”, nu vom vedea acest lucru. Ca atare, atât ecranul principal, cât și așa-numitul afișaj de acoperire extern de pe Fold 2 vor avea probabil un ecran un Infinity-O cu gaură. Momentan detalii privind poziționarea găurilor respective și specificațiile camerelor nu sunt disponibile.

Un ecran exterior mai mare și o rezoluție superioară

Galaxy Z Flip folosește UTG și un film de protecție din plastic. Samsung Galaxy Fold 2 poate primi și el o sticlă UTG (Ultra-Thin Glass), în încercarea de a rezista zgârieturilor și căderilor mult mai bine decât primul Fold. Din păcate, Samsung va trebui în continuare să aplice o folie de protecție deasupra UTG. Aceasta va fi probabil fabricată din plastic, deși va fi un „nou strat dur cu rezistență la zgârieturi excelentă”.

Dacă ecranul principal de pe Galaxy Fold este oarecum incomodat de standardele ultra-high-end, afișajul exterior a fost dezamăgitor. Cu o diagonală de 4,7 inch și o rezoluție intermediară de 1680 x 720 pixeli este bun doar pentru notificări.

Credeți sau nu, Galaxy Fold 2 ar putea sări până la un ecran frontal exterior de 6,23 inch cu o rezoluție mai mult decât decentă de 2267 x 819 pixeli. Va avea și o rată de actualizare convențională de 60 Hz și un design modern cu display Infinity-O.

O singura problemă! Ecranul exterior ar putea fi retrogradat de la Super AMOLED la un panou LCD, spre deosebire de afișajul principal. Cu toate acestea, un astfel de ecran pe Galaxy Fold 2 garantează că avem de-a face cu unul de calitate.