Specificațiile lui Galaxy Book 4 Ultra au apărut, are ecran cu rezoluție QHD+

199
Galaxy Book 4 Ultra
Sursă foto: Wccftech

Se zvonește că noua gamă de laptopuri Samsung va fi lansată la mijlocul acestei luni. Seria Galaxy Book 4 va cuprinde cinci modele: Galaxy Book 4, Galaxy Book 4 360, Galaxy Book 4 Pro, Galaxy Book 4 Pro 360 și Galaxy Book 4 Ultra. Toate vor avea mai multe modele în funcție de cantitatea de RAM și opțiunile de stocare.

În urmă cu câteva zile, designul și unele caracteristici ale laptopurilor din seria Galaxy Book 4 au fost dezvăluite printr-o scurgere de informații. Acum, specificațiile complete ale modelului super-premium de ultimă generație Samsung Galaxy Book 4 Ultra, au fost divulgate.

Galaxy Book 4 Ultra (cu numărul de model 960XGL) va urma aceleași linii ca predecesorul său, Galaxy Book 3 Ultra. Noul laptop va avea specificații de vârf într-un corp premium și un ecran OLED fantastic. Potrivit SamMobile, care citează surse din China, Galaxy Book 4 Ultra va avea un ecran tactil Super AMOLED de 16 inch (40,64 centimetri) cu rezoluție QHD+ (2.880 x 1.800 pixeli). Ecranul va avea o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Este același ecran folosit în Galaxy Book 3 Ultra și în alte câteva laptop-uri premium non-Samsung.

Viitorul laptop premium are noul procesor din seria Meteor Lake – Intel Core Ultra 7 155H. Acesta are până la 16 nuclee (6 + 8 + 2 nuclee), până la 22 de fire, o viteză de bază de 3,8 GHz, o viteză de ceas de creștere de până la 4,80 GHz, un total de 24 MB de cache L3 și 28 W TDP. Acesta este unul dintre cele mai performante procesoare de la Intel pentru anul viitor.

Procesorul va fi asociat cu 32GB RAM LPDDR5X RAM (7.467 MHz) și până la 1TB PCIe 4.0 NVMe SSD. Sursa mai afirmă că Galaxy Book 4 Ultra va avea GPU Nvidia GeForce RTX 4050 cu 6 GB de VRAM. De asemenea, va fi oferit într-o versiune superioară cu procesor Intel Core 9 185H și GPU Nvidia GeForce RTX 4070 cu 8 GB GDDR6 VRAM. Principala caracteristică a acestui tip de memorie video este că poate fi accesibilă simultan de două dispozitive.

VRAM sau Video Random Access Memory Video. Cuprinde toate formele de memorii cu acces aleatoriu utilizate pentru a stoca imaginile video. VRAM a fost inventat de Frederick Dill, David Ling și Richard Matick de la IBM Research în 1980.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul este de așteptat să dispună de Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 (cu LE Audio) și Hi-Res Audio. Nu vor lipsi patru boxe reglate de AKG și o baterie fabricată de Samsung SDI.

Din informațiile anterioare am aflat Galaxy Book 4 Ultra are o tastatură iluminată din spate, un trackpad mare, o cameră web de 2 MP, un cititor de amprente, audio Dolby Atmos, un port USB 3.2 Gen 2 Tip-A, două porturi Thunderbolt 4, un slot pentru card microSD și o mufă pentru căști de 3,5 mm.