Laptopul Samsung Galaxy Book 3 Ultra este foarte bun, dar scump

491
Laptopul Galaxy Book 3 Ultra este foarte bun
Sursa foto: via makeusof.com

În timp ce Samsung este cunoscut în mare parte pentru telefoanele inteligente din seria Galaxy S, compania oferă și alte dispozitive, cum ar fi tablete, ceasuri inteligente, căști wireless, dar și laptopuri, sub numele Galaxy. Recent, în timpul evenimentului Galaxy Unpacked din 2023, a lansat cea mai recentă gamă Galaxy Book 3. Unul dinte acestea a atras în mod evident privirile: Galaxy Book 3 Ultra.

Vrei ce e mai bun din tot mai bun? Nu căutați mai departe decât Samsung Galaxy Book 3 Ultra. Laptopul este puternic și ușor într-un design super premium. Book 3 Ultra dispune de unele dintre cele mai puternice procesoare Intel și GPU-uri NVIDIA pe care le puteți pune într-un laptop. Puteți alege între un cip Intel Core i7-13700H sau Intel Core i9-13900H. Aceste procesoare Intel din seria H, oferă performanțe mult mai bune în comparație cu cele din seria P sau U.

Grafică de excepție și 32RAM/1TB pe Galaxy Gook 3 Ultra

Samsung Galaxy Book 3 oferă, de asemenea două variante de procesor grafic. Este vorba despre GPU NVIDIA GeForce RTX 4050 sau NVIDIA GeForce RTX 4070. În acest fel vă puteți bucura de cele mai noi jocuri și puteți urmări cele mai noi videoclipuri. Laptopul are un ecran AMOLED 3K (2.880 x 1.800 pixeli) cu rata de actualizare de 120Hz și un raport de aspect 16: 10.

De asemenea, aveți la dispoziție foarte multă memorie RAM și stocare până la 1TB. Varianta de bază are 16GB de RAM și un SSD de 512GB, dar puteți alege și varianta cu 32GB de RAM și 1TB stocare. De asemenea, laptopul are un cititor de carduri micro-SD, permițându-vă să transferați rapid fișiere de pe alte dispozitive.

Makeuseof este una dintre cele mai mari publicații tehnologice online. A fost fondată în 2006 și are sediul în Saint Laurent, Canada. Este un blog tech cu articole zilnice despre software, aplicații web, publică tutoriale, sfaturi și recenzii.

Deși Samsung Galaxy Book 3 Ultra este un laptop subțire și ușor, este foarte bine dotat cu porturi. Aveți două porturi USB-C Thunderbolt 4, un port USB-A 3.2 și un port HDMI 2.0. Potrivit Makeuseof, mai există și o mufă combo de ieșire pentru căști/intrare microfon de 3,5 mm.

Sursă foto: via Makeuseof

De asemenea, laptopul are Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.1, oferindu-vă conectivitate wireless rapidă. Din păcate, nu are un port ethernet, așa că fie trebuie să vă bazați exclusiv pe internet wireless, să obțineți un adaptor USB-C la Ethernet sau să utilizați una dintre cele mai bune stații de andocare USB-C. Deși laptopului îi lipsește un port Ethernet, obții un avantaj clar ca dimensiune și greutate. Samsung Galaxy Book3 Ultra are o grosime de numai 16,5 mm și cântărește numai 1,79 kg, ceea ce îl face ușor de transportat

Baterie cu până la 17 ore de utilizare pe Galaxy Book 3 Ultra

Noul laptop Samsung este dotat cu o baterie de 76Wh și un încărcător de 100W. Samsung estimează că această baterie poate oferi până la 17,5 ore de utilizare. În plus, încărcătorul de 100W este suficient de rapid pentru a reîncărca rapid Galaxy Book 3 Ultra dacă rămâneți fără curent.

Avantajul ecosistemului Samsung este un atu important pentru noul laptop Ultra. Un alt motiv pentru care poate doriți să obțineți Samsung Galaxy Book 3 Ultra este integrarea acestuia cu alte produse Samsung. Toate modelele Samsung Galaxy Book 3 se vor integra perfect cu alte dispozitive Samsung Galaxy, cum ar fi Samsung Galaxy S23 Ultra și alte tablete Samsung Galaxy.

Acest nivel de integrare include copierea cu ușurință a imaginilor de pe smartphone-ul Samsung Galaxy pe laptopul Galaxy Book 3 și chiar utilizarea unei tablete Galaxy ca monitor wireless secundar. Acestea sunt doar câteva motive pentru care interfața de utilizare Samsung este mai bună decât experiența Android de stoc .

Performanță ultra cu un preț ultra! Va trebui să plătești ceva bănuți pentru a obține toată această mașinărie premium. Samsung Galaxy Book 3 Ultra cu Intel Core i7 pornește de la 2.199,99 USD. Dacă doriți versiunea Intel Core i9 mai puternică, aceasta costă cu 600$ în plus pentru un preț total de pornire de 2.799,99 USD.

Dacă prețul lui Galaxy Book 3 Ultra vă depășește bugetul, vă puteți puteți orienta spre alte modele Book 3. În mare și acestea oferă aceleași avantaje ca Ultra, printre acestea se află și modul Studio Mode. Acestea sunt Galaxy Book 3 Pro și  Galaxy Book 3 Pro 360. Galaxy Book 3 Pro este disponibil în modele de 14 sau 16 inch și Galaxy Book 3 Pro 360 doar cu diagonala ecranului de 16 inch. Toate aceste modele dispun de un procesor Intel Core i7-1360P și grafica Iris Xe integrată. Galaxy Book 3 Pro începe de la 1.449,99 de dolari. Pe de altă parte, Galaxy Book 3 Pro 360 începe de la 1.699,99 USD.

Merită cumpărat laptopul Book 3 Ultra?

Dacă ești în ecosistemul Samsung și cauți un laptop premium, elegant, atunci merită să te uiți la Book 3 Ultra. Specificațiile sale îi permit să concureze cu cele mai bune laptopuri de pe piață. Cu toate acestea, dacă aveți deja un smartphone recent Samsung din seria Galaxy S și o tabletă Galaxy Tab, Samsung Galaxy Book 3 Ultra se va potrivi perfect în dispozitivele dvs. Vă va permite să profitați la maximum de ele, făcând fluxul de lucru mai fluid.

Cu noile modele din seria Galaxy Book 3, Samsung încearcă să-și aducă fanii la bordul ecosistemului său. Și chiar dacă smartphone-urile și tabletele sale rulează Android și laptopul său rulează Windows, Samsung folosește instrumente precum Windows Phone Link și Galaxy Continuity pentru a face experiența perfectă.