Specificații surprinzătoare pentru viitorul Samsung Galaxy A41

1042
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Seria Galaxy A (2020) a companiei Samsung pare a fi mai cuprinzătoare decât cea de anul trecut. Prin apariția pe site-ul de referință Geekbench aflăm ACUM noi detalii despre viitorul Samsung Galaxy A41. Cu acesta, conform GalaxyClub, gigantul high-tech sud-coreean pare să fi făcut unele alegeri surprinzătoare.

Galaxy A40 a fost unul dintre cele mai bune telefoane vândute de Samsung în 2019, și pe bună dreptate. Cu factorul său de formă destul de compact, prețul relativ mic și camere bune, este un dispozitiv cu un raport calitate-preț excelent. Și cum este normal la Samsung acesta are și un succesor: Samsung Galaxy A41. După ce în urmă cu ceva timp am aflat deja detaliile despre bateria și camerele lui A41, acum au apărut și informații despre procesor.

Samsung Galaxy A41 cu un procesor Media Tek Helio P65

Zilele trecute un smartphone cu numărul de model SM-A415F a fost văzut în baza de date Geekbench. Conform stilului de numerotare a numerelor de model, acesta este fără doar și poate Samsung Galaxy A41. Vedem, printre altele, că dispozitivul rulează pe Android 10 și că, la fel ca predecesorul său are 4GB RAM la bord.

Ceea ce a surprins în mod deosebit este procesorul. Acesta nu este un cip de la Samsung sau Qualcomm, de obicei opțiunile companiei coreene, ci unul mediaTek Helio P65. Acest procesor este ceva mai rapid decât Samsung Exynos 7885, care este în Galaxy A40 și doar puțin mai lent decât Exynos 9611 aflat pe Samsung Galaxy A51.

ODM – Original Design Manufacturer. Este un produs fabricat de o companie care proiectează și produce acel produs conform specificațiilor. Produsul respectiv este apoi rebranduit și vândut de o altă firmă. Acest tip de afacere face parte din „externalizarea producției”.

Deși este o veste bună în sine, poate alegerea unui procesor MediaTek este un prim indiciu că Galaxy A41 este un așa-numit dispozitiv ODM. Adică este un dispozitiv fabricat pentru Samsung de către un alt producător de telefoane mobile. Samsung a lansat anul trecut mai multe dispozitive care sunt fabricate de producătorii chinezi. Până acum, aceste modele nu au apărut pe piața europeană.

Galaxy A41 cu baterie de 3.500mAh și o cameră primară de 48MP

Desigur, acest lucru poate fi doar o speculație. Poate Samsung construiește de fapt dispozitivul în sine, dar alege pur și simplu un alt procesor. Au fost informații anul trecut că Samsung va folosi procesoare produse de Media Tek în smartphone-urile sale din 2020. În orice caz, conform informațiilor Samsung Galaxy A41 va avea o baterie de 3.500mAh, o cameră principală de 48MP, o cameră macro de 2MP și o cameră frontală de 25MP.

Când vrea Samsung să lanseze pe Galaxy A41, nu știm încă. Presupunem că dispozitivul va fi disponibil și în Europa și, bineînțeles și în România. Cu toate acestea, încă nu putem confirma acest lucru.