Au apărut specificațiile viitorului smartwatch Galaxy Watch Active

1273

Temerile noastre s-au adeverit: următorul ceas inteligent de la Samsung nu va avea inelul rotativ al companiei. Inițial, când am scris că Samsung lucrează la un nou smartwatch, un succesor al ceasului Gear Sport, știam că are numele codificat Pulse. Scurgerile de informații de până acum au confirmat că se va numi Galaxy Watch Active.

Unele dintre specificațiile ceasului au fost prezentate recent de noi și acum am reușit să obținem mai multe detalii. Prin intermediul SamMobile, aflăm că Samsung a redus dimensiunea cadranului și viitorul Samsung Galaxy Watch Active nu va avea rama rotativă pentru navigare prin meniuri.

Galaxy Watch Active va fi lansat într-un singur model

Galaxy Watch Active va dispune de un display AMOLED de 1,1 inch cu o rezoluție de 360 ​​× 360 pixeli. Dimensiunea de 1,2 inch aflată pe Samsung Gear Sport se pare că nu a fost potrivită pentru fiecare mână. Samsung a redus mărimea ecranului pentru a elimina această limitare. Afișajul mai mic face ca lipsa unui inel rotativ să devină și mai confuză. Gigantul tech va cere tuturor să se adapteze la interacțiunile cu ceasul prin atingere și acest lucru ar putea fi un pic mai dificil de realizat pe un afișaj atât de mic. Poate că ecranul mai mic este motivul pentru care Samsung a redus și dimensiunea bateriei la 236 mAh (Gear Sport avea o baterie de 300 mAh).

Și, din informațiile pe care le avem, un model mai mare cu o baterie mai mare, nu se află în fabrică. Doar acest model de Galaxy Watch Active – cu numărul de model SM-R500 – a fost văzut până acum. Acest lucru nu este surprinzător deoarece chiar și Samsung Gear Sport avea doar o variantă. Vorbind despre baterii, Galaxy Watch Active va veni cu un încărcător reproiectat. Este practic un tampon mic, deci ceasul va sta pe el orizontal în loc de un unghi de 90°. Cei care cumpără un Galaxy S10 vor găsi acest lucru convenabil și util, deoarece pot folosi funcția PowerShare de încărcare inversă, pentru încărcarea ceasului.

MIL-STD-810G este un standard militar foarte strict, din Statele Unite. Este utilizat de toate agențiile și departamentele ministerului apărării a Statelor Unite ale Americii pentru certificarea diferitelor dispozitive și echipamente. U.S. Air Force, U.S. Army și U.S. Navy, folosesc numai echipamente testate în baza acestui standard.

Galaxy Watch Active mai gros decât Gear Sport

Galaxy Watch Active va fi rezistent la apă până la 50 de metri, la fel ca Gear Sport. Nu suntem siguri momentan dacă are și certificarea militară americană MIL-STD-810G. Alte specificații includ un procesor dual-core Exynos 9110, 4 GB de stocare, Bluetooth 4.2, NFC și conectivitate Wi-Fi (fără suport 3G sau 4G). Firește, rulează sistemul de operare Tizen (versiunea 4.0.0.3) și va aduce suport pentru Bixby Reminder. Toate aceste specificații stau în interiorul unui corp de 13 mm grosime. Este mai gros decât Gear Sport, care avea un profil de 11,6 mm.

Ca de obicei, trebuie să menționăm că unele dintre aceste informații se pot dovedi inexacte. Totuși colegii de la site-ul SamMobile scriu că sursa lor de informații este de încredere. Conform ultimei informații Galaxy Watch Active va fi lansat cu Galaxy S10 în 20 februarie.