Au apărut specificațiile pentru Galaxy Watch Active

1211

Deși Apple domină piața smartwatch, Samsung are o bază de clienți considerabilă, care iubesc gama de produse portabile Galaxy. Gigantul tech a vândut aceste produse sub marca Gear înainte de a opta pentru prefixul Galaxy. Primul dispozitiv portabil de la Samsung cu noua denumirea fost Samsung Galaxy Watch. Acesta a fost lansat în luna august a anului trecut.

În ultimele luni, am auzit zvonuri și am văzut dovezi despre un nou ceas Samsung care este în curs de dezvoltare. Se crede că este un succesor al ceasului Gear Sport lansat în 2017, care vizează entuziaștii de fitness. Cele mai recente dovezi sugerează că, deși poate fi un succesor spiritual pentru Gear Sport, va ajunge pe piață ca Galaxy Active, cu noua schemă de denumire de la Samsung. Cunoscut inițial sub numele codificat „Pulse”, apoi ca număr de model SM-R500, acum știm și numele adevărat: Galaxy Watch Active.

Galaxy Watch Active poate veni în diferite dimensiuni

Recent, mai multe fotografii ale viitorului ceas s-au scurs online, dezvăluind modificări substanțiale ale designului comparativ cu predecesorii săi. Au fost informații că se va numi Galaxy Watch Sport, conform și SamMobile. Recent un membru al XDA Developers a descoperit caietul de sarcini, împreună cu confirmarea numelui Galaxy Watch Active. Acesta a căutat fișierele firmware ale unui dispozitiv cu numărul de model SM-R500 și codul „Pulse”.

Ajunși la specificații, nu avem surprize aici. Galaxy Watch Active cu un afișaj circular de 1,3 inch cu rezoluție 360×360, este cu 0,1 inch mai mare decât Gear Sport. Sub capota, acesta va împacheta un nou Exynos 9110. Va avea un monitor de ritm cardiac, NFC pentru Samsung Pay și o baterie de 230 mAh. Spre deosebire de Samsung Gear Sport, Galaxy Watch Active va veni cu un difuzor și LTE capabilități. Există și discuții despre un model dual eSIM, dar dovezile nu par a fi concrete.

eSIMembedded SIM sau SIM încorporat. Cartelele eSIM sunt cele care vor înlocui cartelele SIM. Acest cip, mult mai mic și mai ușor de integrat în dispozitive foarte mici, precum smartwatch-urile, încorporează aceleași caracteristici ca un SIM. Principala diferență este că eliberează spațiu în dispozitiv și trebuie activat de operatorul de telefonie.

Interesant, prezența unei dimensiuni mai mici a bateriei ar putea fi un indiciu că Galaxy Watch Active ar putea să vină în diferite dimensiuni – 42 mm și 46 mm – similare cu actualul Galaxy Watch. Samsung a împachetat o baterie mai mare în ceasul Galaxy Watch de 46 mm și poate face acest lucru și la Watch Active. Noul smartwatch se zvonește că va fi lansat alături de Galaxy S10 la evenimentul Unpacked 2019 în cursul acestei luni.