Samsung SSD 980 NVMe, un SSD ieftin, rapid și fiabil pentru utilizatori

445
Samsung SSD 980 NVMe un SSD ieftin rapid si fiabil pentru consumatori
Sursa Foto: via universmartphone.com

Compania sud-coreeană a anunțat ieri primul său Samsung SSD 980 NCMe fără DRAM. Nu trebuie confundat cu Samsung SSD 980 Pro! Cel mai recent SSD Samsung de consum promite un amestec excelent de viteză, eficiență energetică și fiabilitate.

Compania susține că Samsung SSD 980 NVMe este potrivit pentru utilizatorii obișnuiți de PC, jucători și pentru creatorii de conținut. Iar pentru fi și mai atractiv noul SSD 980 oferă o eficiență energetică îmbunătățită cu 56% față de modelul 970 EVO anterior. În ceea ce privește designul fără DRAM, Samsung a reușit să atenueze dezavantajele de viteză generate de lipsa DRAM utilizând tehnologia Host Memory Buffer (HMB). Aceasta conectează unitatea direct la DRAM-ul procesorului gazdă și totul are ca rezultat Samsung SSD 980 NVMe. Noul SSD 980 NVMe depășește SSD-urile SATA obișnuite, conform Universmartphone.

Noul Samsung SSD 980 NVMe fără DRAM a fost lansat în trei configurații de memorie. Versiunea de 250GB costă 49,00 USD, versiunea de 500GB costă 69,99 de dolari iar versiunea de 1TB costă 129,99$.

Specificații pentru Samsung SSD 980 NVMe

SSD-ul Samsung 980 are o interfață PCIe Gen.3.0 x4, o interfață NVMe 1.4 și un factor de formă M.2. Unitatea poate atinge viteze de citire / scriere de 3.500 / 3.000 MB / s. Are viteze de citire / scriere aleatorii de până la 500K IOPS / 480K IPS. NVMe – Non-Volatile Memory Express / memorie non-volatilă, este o specificație de interfață care permite unui computer să acceseze un dispozitiv de stocare SSD.

Unitatea utilizează software-ul de gestionare Samsung Magician. În același timp beneficiază de tehnologii de criptare a datelor AES 256-bit Full Disk Encryption, TCG / Opal V2.0 și Encrypted Drive (IEEE1667). Repetăm această unitate de memorie nu trebuie confundată cu Samsung SSD 980 PRO.

Samsung Magician este un software folosit pentru a optimiza unitățile SSD ale companiei Samsung. Magician permite utilizatorilor să urmărească starea de sănătate a unității. În același timp gestionează, protejează datele și îmbunătățește performanța unității.

Există un motiv pentru prețul scăzut – este primul SSD NVMe fără DRAM de la Samsung. Este o măsură de reducere a costurilor aplicată de Samsung. SSD-ul 980 nu are memorie rapidă cu acces aleator dinamic, utilizată în mod obișnuit pentru cartografierea conținutului unui SSD, ceea ce l-ar ajuta să vă servească rapid și eficient datele. Cu toate acestea, în ciuda eliminării DRAM, memoria Samsung prezintă performanțe impresionante în comparație cu alte opțiuni fără DRAM.

Acest lucru se datorează tehnologiei Host Memory Buffer (HMB). Rezultatul nu este la fel de rapid ca un SSD care are propriul DRAM. Dar această caracteristica tampon de memorie gazdă îl ajută să funcționeze mult mai bine decât un model care îi lipsește în totalitate. Iar economiile de costuri și energie sunt mari. Samsung spune că acest SSD poate atinge viteze de până la șase ori mai mari decât un SSD bazat pe SATA.