Samsung a lansat noul SSD X5 portabil, pentru stocare externă

1196

Samsung Electronics a prezentat astăzi prima sa unitate SSD portabilă NVMe – Samsung Portable SSD X5 – aducând noi niveluri de performanță și fiabilitate pentru soluțiile de stocare externe. Bazat pe tehnologia Thunderbolt 3 de ultimă oră, noul X5 oferă viteze excepționale într-o formă compactă și durabilă, ceea ce îl transformă într-un depozit portabil ideal pentru creatorii de conținut și profesioniștii IT în mișcare.

Ca lider în soluțiile de stocare de înaltă performanță și de încredere, suntem încântați să continuăm să aducem noi lucruri pe piața SSD externă cu introducerea primului nostru SSD portabil Thunderbolt 3„, a declarat Dr. Mike Mang, vicepreședinte Brand Product Marketing la Samsung Electronics. „X5 oferă soluții inovatoare de stocare portabile, care permit transferul mai rapid al fișierelor mari de date, economisind timp prețios pentru utilizatori”.

Indiferent dacă editează videoclipuri 4K, creează imagini 3D sau compilează fotografii de înaltă rezoluție, utilizatorii doresc modalități rapide și convenabile de a-și stoca și transfera datele. Folosind tehnologiile NVMe (non-volatile memory express) și Thunderbolt 3, Samsung X5 oferă niveluri maxime de performanță pentru profesioniștii care lucrează cu fișiere multimedia mari. Datorită lățimii de bandă de 40Gbps a Thunderbolt 3 – de până la de patru ori mai rapid decât USB 3.1, SSD X5 oferă o viteză de citire de până la 2.800 MB / s, care este de până la 5,2 ori mai rapidă decât SSD-urile portabile cu interfață SATA și de până la 25,5 ori mai rapid decât HDD-urile externe.

Unitatea Samsung are cea mai rapidă viteză maximă de scriere, 2.300 MB / s5, permițând utilizatorilor să transfere un video de 4K UHD de dimensiuni de 20 GB în doar 12 secunde. Proiectat pentru Mac-uri și PC-uri cu porturi Thunderbolt 3, X5 permite utilizatorilor să se bucure de avantajele de viteză într-un design ușor și portabil, cu opțiuni de capacitate de până la 2TB.

Modelul X5 este dotat cu un corp metalic cu finisaj lucios și un strat de protecție anti-alunecare. Un cadru intern rezistent la șoc și o carcasă metalică robustă pot rezista la căderi accidentale de până la doi metri. În plus, tehnologia Dynamic Thermal Guard și un radiator – o soluție internă mecanică – protejează X5 împotriva supraîncălzirii, asigurând fiabilitatea, menținând în același timp temperaturi optime de funcționare. De asemenea, X5 oferă o protecție puternică a datelor prin „software-ul portabil SSD Samsung”, bazat pe criptarea datelor hardware AES pe 256 de biți, inclusiv protecția opțională prin parolă și configurarea ușoară a setărilor de securitate.

X5 vine cu o garanție de trei ani și va fi disponibil la nivel global începând cu 3 septembrie 2018. Prețul de vânzare recomandat de Samsung este de 400 dolari pentru modelul de 500 GB, 700 $ pentru modelul 1TB și 1.400 $ pentru modelul de 2TB.

Specificații Samsung SSD X5.

Model Samsung Portable SSD X5
Capacitate 2TB │ 1TB │ 500GB
Interfață Thunderbolt 3 (40Gbps)
Dimensiuni (LxWxH) 119 x 62 x 19,7 mm
Greutate 150 grame (poate varia în funcție de capacitate)
Compatibilitate H/W – Macs și PC-uri Windows cu porturi Thunderbolt 3. MacOS Sierra (10.12) sau mai mare.
Windows 10 de 64 bit RS sau mai mare.
Performanță Până la 2.800 MB/s viteze de citire
Până la 2.300 MB/s viteze de scriere
Criptare AES 256-bit hardware
Securitate Samsung Portable SSD Software
Protecție prin parolă (optional)
Certificări CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
Conformitate RoHS RoHS2
Garanție Trei ani

 

SURSĂSamsung News