Memoria Samsung SSD NVMe pe Sony PlayStation 5

891
Sursa Foto: letsgodigital.org

Sony PlayStation 5 este așteptat să apară în perioada următoare. Producătorul japonez a anunțat deja că acestă nouă consolă de jocuri va avea o memorie SSD încorporată. Acum a devenit clar cine este producătorul ce va produce această memorie. Gigantul tech sud-coreean a anunțat un nou SSD în Japonia în cadrul „Samsung SSD Forum 2019 Tokyo”. Acesta este un Samsung SSD NVMe, care este o unitate Non-Volatile Memory Express Solid State Drive.

Un SSD NVMe este mult mai rapid decât un SSD SATA. Aceasta înseamnă că se pot realiza timpi de încărcare considerabil mai mici, iar pornirea este mult mai rapidă. Lucrul interesant este însă că acest SSD va anunța o „nouă eră pentru consolele de jocuri”, potrivit Samsung.

Samsung SSM NVMe poate ajunge și pe Microsoft Xbox

Samsung nu a vrut să spună pe ce consolă de joc va ajunge această memorie SSD NVMe, conform LetsGoDigital. În timpul prezentării produsului, a fost dezvăluit că acest SSD Samsung va fi lansat în 2020. Da, într-adevăr, atunci este așteptat și Sony PlayStation 5. Totuși, acesta nu este singurul indiciu pe care Samsung l-a dat la „Samsung SSD Forum 2019 Tokyo”. Și consola Microsoft Xbox este așteptată anul viitor, memoria Samsung SSD NVMe ar putea fi și pentru acesta o opțiune.

Cu toate acestea, în timpul prezentării produsului, Samsung a arătat o foaie de prezentare pentru „Gaming SSD”, cu o imagine mică a unui controler Sony DualShock. Coincidență sau nu? Astfel de prezentări sunt pregătite foarte bine și verificate de mai multe ori. Se pare că nu există nicio coincidență aici. Mai mult, memoria Samsung SSD NVMe a fost lansată și în Japonia, țara de origine a companiei Sony. Practic sunt suficiente indicii pentru a presupune că Sony PS5 este echipat cu SSD-ul Samsung.

Sony Corporation, sau simplu Sony, este un conglomerat japonez multinațional care are sediul în Tokio, Japonia. Cele mai cunoscute invenții Sony sunt: Walkman-ul, primul CD player portabil, primul tranzistor radio, prima casetă cu bandă magnetică din Japonia si console de Jocuri Video PlayStation.

Sony PlayStation 5 cu Samsung SSD NVMe la un preț de 500 de euro

Acum s-ar putea să vă întrebați cu cât este mai rapid un Solid State Drive (SSD)? În timp ce un hard disk (HDD) durează 49 de secunde pentru a porni un sistem, la un SSD Sata durează doar 29 de secunde. Un SSD NVMe este și mai rapid, deși Samsung nu a dorit să spună exact cât de rapid va fi. Conform informațiile se mai câștigă 10 secunde, astfel că SSD NVMe pornește sistemul sub 19 secunde.

Același lucru este valabil și pentru începerea unui joc. Un HDD are nevoie de aproximativ 38 de secunde pentru acest lucru. Un SSD Sata face aceeași treabă în doar 13 secunde. Cu Samsung SSD NVMe, se estimează că această dată va fi redusă la jumătate. Samsung nu a specificat capacitatea memoriei SSD NVMe, dar experții din domeniu estimează că va fi de 2 TB.

La începutul acestui an, Sony a confirmat deja că noua consolă de jocuri va avea un procesor octa-core AMD Ryzen. GPU este o variantă adaptată a familiei Radeon Navi. PlayStation 5 va fi o consolă de jocuri de 8K. Cu aceasta se poate juca și în rezoluție 4K la o viteză de 60 de cadre pe secundă.

A fost anunțat recent că noua consolă Sony PlayStation 5 va fi probabil introdusă în iunie 2020. În ceea ce privește disponibilitatea și prețul, noua consolă de jocuri va fi lansată în Satele Unite în jurul datei de 20 noiembrie 2020. Probabil că va dura câteva săptămâni până va ajunge și în Europa. Consola Sony PlayStation 5 cu memoria Samsung SSD NVMe va avea probabil un preț de aproximativ 500 €.

SURSĂLetsgoDigital