Noile SSD-uri NVMe pentru acasă, Samsung 970 EVO Plus

1013

Samsung Electronics își extinde portofoliul actual de memorii NVMe SSD cu Samsung 970 EVO Plus. Cu performanțe de cel mai înalt nivel și până la 2 TB de stocare, 970 EVO Plus este produsul potrivit pentru profesioniștii IT, pasionații de tehnologie și gameri. Samsung 970 EVO Plus va fi apreciat de toți utilizatorii care lucrează cu volume mari de date la PC și stații de lucru.

Încă de la apariția primelor SSD-uri NVMe pentru utilizatorii de acasă, Samsung a continuat să ridice performanțele SSD-urilor. Noul model 970 EVO Plus, aduce cea mai recentă tehnologie V-NAND, de generația a 5-a. Acesta oferă performanțe de neegalat în segmentul său„. A afirmat a declarat Frank Kalisch director Memory Business la Samsung Electronics Germania. Mai ales în zonele exigente precum editare video 4K, modelare 3D și simulări, modelul 970 EVO Plus își arătă punctele forte.

Valori impresionante de performanță în segmentul NVMe

Prin integrarea celor mai recente cip-uri V-NAND cu un firmware optimizat, Samsung 970 EVO Plus aduce îmbunătățiri semnificative de performanță. Cu până la 57% la viteza de scriere și o eficiență energetică sporită față de Samsung 970 EVO (EVOlution). Noua unitate oferă viteze de citire secvențială de până la 3.500 MB/s (megabytes pe secundă) și viteze de scriere secvențială până la 3.300 MB/s. Vitezele aleatorii ajung până la 620.000 IOPS pentru citire și pentru scriere până la 560.000 IOPS (input/output operations per second). Sunt valori impresionante de performanță în segmentul SSD-urilor NVMe (Non-Volatile Memory Express).

SSD – solid-state drive este un dispozitiv de stocare a datelor care utilizează ansambluri de circuite integrate ca memorie pentru stocarea datelor. SSD-urile se deosebesc de unitățile HDD, prin aceea că SSD-urile folosesc numai micro-cipuri care rețin datele în memorii nevolatile, fără să aibă părți mobile.

O actualizare pe propriul calculator este foarte ușoară cu noul 970 EVO Plus. Modelul vine cu un factor de formă compact, M.2 și interfața PCIe Gen3 x4, care pot fi găsite în majoritatea computerelor standard. În acest fel utilizatorii pot să-și îmbunătățească foarte ușor dispozitivul. Un alt argument important în favoarea Samsung 970 EVO Plus este durabilitatea seriei SSD – Samsung. EVO Plus oferă utilizatorilor o garanție de cinci ani, sau în funcție de model de până la 1.200 TB scriși. Oricare din acestea două survine mai întâi.

Prețuri pentru 970 EVO Plus începând de la 460 lei

Modelul 970 EVO Plus vine într-o varietate de opțiuni în ceea ce privește capacitatea, potrivit NewsSamsung. Vor fi la vânzare în versiuni de 250 GB, 500 GB și 1 TB, toate disponibile începând din luna februarie. O versiune de 2 TB va fi disponibilă începând cu luna aprilie. Prețurile de vânzare recomandate de Samsung încep de la 460 lei. Varianta de 2 TB a modelului EVO Plus este așteptată să fie disponibilă în Germania la un preț de 520€. Probabil în România va veni la un preț de aproximativ 2.470 lei.