Trei state din SUA speră ca Samsung să investească pe teritoriul lor

461
Trei state din SUA spera ca Samsung sa investeasca pe teritoriul lor
Sursa Foto: Samsung

Administrația Joe Biden pare a fi hotărâtă să construiască o infrastructură puternică de fabricare a cipurilor în SUA. După cum știți, am scris deja pe site, Samsung este unul dintre cei mai mari jucători din industrie care iau în considerare deschiderea de noi fabrici de semiconductori în SUA. Acest lucru nu a fost confirmat încă oficial, dar este în proporție de 100% sigur. Numai că, Samsung este aparent indecis cu privire la locul în care ar trebui să-și direcționeze următorul val de investiții.

Se așteaptă ca Samsung să anunțe o investiție de 70 miliarde woni (~62 miliarde de dolari) în fabricile de cipuri. O mare parte din această sumă este planificată pentru Statele Unite, pe lângă subvențiile primate de la guvernul american. Unii observatori din industrie cred că Samsung va investi cel puțin 17 miliarde USD în extinderea facilității sale din Austin, Texas. Doar că nu toți analiști din domeniu sunt atât de convinși de acest lucru.

Samsung are de ales între Texas, Arizona și New York

Presupunând că Samsung va decide într-adevăr, să facă investiții masive în infrastructura pentru cip-seturi a SUA în acest an, compania va avea posibilitatea de a alege între statele Texas, Arizona, și New York. Compania are deja o unitate de fabricare a cipurilor în Austin, Texas. Deci ar fi logic ca Samsung să investească în instalația existentă pentru a-și îmbunătăți capacitatea de producție.

Pe de altă parte, Arizona este pe cale să devină un hub mondial pentru semiconductori. Acolo mai multe companii cum ar fi TSMC și Intel construiesc noi fabrici. În acest fel este posibil ca Samsung să dorească să investească în Arizona. Oficialitățile din Arizona oferă facilități fiscale de până la 9.000$ pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul a trei ani. Este o oportunitate deloc de neglijat.

New York este unul din statele fondatoare ale SUA. Adunarea sa legislativă a ratificat Constituția SUA la 26 iulie 1788. Astfel statul New York devenit cel de-al unsprezecelea stat al Uniunii. Capitala statului New York este orașul Albany.

Și, în cele din urmă, statul New York caută să devină o atracție pentru producătorii de semiconductori. Acest stat american a propus deja cea mai mare investiție din istoria sa, în valoare de 900 de milioane de dolari, dacă Samsung ar decide să construiască acolo o fabrică de semiconductori.

Samsung nu a luat încă o decizie cu privire la locul în care ar vrea să investească pe teritoriul SUA. Conform Universmartphone, experții din domeniu cred că, având în vedere opțiunile multiple, compania își va dezvălui planurile mai devreme decât se aștepta inițial, posibil luna viitoare.