Sticlă de la Corning și UTG de la Schott pe Fold 6 și Flip 6

69
Sticla de la Corning si UTG de la Schott pe Fold 6 si Flip 6
Sursa foto: @OnLeaks x @SmartPrix

Știm deja că Galaxy Z Fold 6 și Flip 6 vor fi lansate la Paris pe 10 iulie, înainte de debutul Jocurilor Olimpice din Franța. Au fost mai multe informații despre cele două pliabile în ultimul timp, iar acum avem o altă noutate.

Este posibil ca Samsung să fi stabilit furnizorii de componente pentru Galaxy Z Fold 6 și Flip 6. Potrivit presei coreene, compania va păstra aceiași furnizori pentru substratul din sticlă ultra-subțire (UTG – Ultra Thin Glass) și comenzile sale de procesare back-end pentru noile pliabile. Dispozitivele sunt așteptate să fie lansate peste mai puțin de trei luni.

Pliabilele Galaxy au un strat extrem de subțire de sticlă în ansamblul afișajului, potrivit AndroidHeadlines. Acesta adaugă mai multă rezistență afișajului flexibil. De la modelele de a treia generație în 2021, firmele sud-coreene Econy și Dowoo Insys se ocupă de comenzile de procesare back-end pentru panourile UTG pentru pliabile Samsung. Cele două companii rămân partenerii Samsung și pentru Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6.

Fold 6 și Flip 6 tot cu sticlă de la Schott și Corning

La fel ca anul trecut, Dowoo Insys va colabora la sticla UTG pentru modelul Fold 6, în timp ce Econy se va ocupa de modelul Flip 6. Procesarea back-end pentru UTG implică subțierea substratului UTG furnizat de vânzător și tăierea plăcilor în funcție de dimensiunea afișajului. Samsung le va oferi dimensiunile și alte informații despre afișajele pliabile pentru viitoarele telefoane.

Schott este o companie germană producătoare de sticlă. A fost fondată în 1884 la Jena, Germania, de către Otto Schott, Ernst Abbe, Carl Zeiss și Roderich Zeiss. A furnizat sticlă pentru microscoape și telescoape companiei Carl Zeiss.


Potrivit The Elec, sticla UTG al lui Galaxy Z Fold 6 va avea substratul produs de compania germană Schott. Galaxy Z Flip 6, pe de altă parte, va folosi substratul UTG al companiei americane Corning. Toate aceste firme fac parte din lanțul de aprovizionare al companiei Samsung. Corning și Econy fac parte din lanțul de aprovizionare al diviziei de smartphone-uri, în timp ce Schott și Dowoo Insys fac parte din lanțul de aprovizionare al diviziei de display.

Divizia de smartphone-uri a Samsung are, de asemenea, o altă firmă coreeană UTI ca partener de procesare back-end. Cu toate acestea, se pare că tehnologia UTI nu satisface compania Samsung. Astfel gigantul coreean nu a selectat-o pentru Galaxy Z Flip 6.

Samsung ar putea lansa mai mult de două smartphone-uri pliabile anul acesta. Pe lângă Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, există și zvonuri despre Galaxy Z Fold 6 Ultra. În plus, Samsung se pare că lucrează și la două pliabile la preț redus. Acestea ar putea fi numite Galaxy Z Fold FE și Galaxy Z Flip FE. Aceste dispozitive oferă de obicei o combinație de caracteristici emblematice și accesibilitate.