O nouă stocare externă Samsung SSD T7 este disponibilă pe piață

728
Sursa Foto: via allaboutsamsung.de

La începutul acestui an Samsung a prezentat SSD T7 Touch la CES din Las Vegas. Este un hard disk SSD cu un scaner integrat de amprente. SSD-ul Samsung este gândit atât pentru utilizatori profesioniști, cât și pentru amatori. SSD T7 Touch are un design elegant și compact și cea mai rapidă viteză de transfer disponibilă în prezent, conform standardului USB 3.2 Gen 2.

La patru luni după lansarea de la Las Vegas, Samsung face un pas înapoi, nu suntem siguri că este chiar înapoi și lansează o versiune normală a hard-discului SSD T7. SSD este acronimul pentru Solid State Drive, ceea ce înseamnă că este realizat fără piese mobile. Acest model de SSD portabil nu are senzor de amprente digitale, dar asigură totuși o protecție suplimentară pentru datele stocate pe el. În mod specific, Samsung SSD T7 este identic cu SSD-ul T7 Touch, excepție face lipsa scanerului de amprente.

Samsung SSD T7 cu viteze de scriere/citire de până la 1.050MB/s

Spre deosebire de modelul SSD T5 portabil, noul SSD T7 folosește NVMe în loc de tehnologia SATA. În acest fel oferă aproape dublul ratelor de transfer. Tehnologia de stocare V-NAND cu suport NVMe permite portabilului T7 să citească/scrie cu viteze de până la 1.050 MB/s. Este aproape de două ori mai rapid decât SSD T5 și 9,5 ori mai rapid decât un hard disk HDD.

Portabilul SSD T7 închide decalajul dintre SSD T5 portabil și T7 Touch lansat la începutul acestui an„. A declarat Fabian Hoffmann, Product Manager Storage la Samsung Electronics GmbH, conform AllAboutSamsung. „Oricine se poate descurca fără scanerul de amprente aflat T7 Touch și caută un mediu de stocare rapid, compact, sigur și mai ieftin, va fi mulțumit de T7„.

SSD (solid-state drive) este un tip de dispozitiv care utilizează circuite integrate ca memorie, în loc de plăci sau discuri magnetice de hard disk-uri convenționale (HDD). SSD-ul bazat pe memoria flash, a fost inventat de Fujio Masuoka la Toshiba în 1980 și comercializat în 1987.

Prețuri între 135€ pentru versiunea de 500GB și 405€ pentru 2TB

SSD T7 este versatil, pentru că nu îl poți conecta nu numai la PC-uri, Mac-uri și dispozitive Android, ci și la console de jocuri și la Smart TV. Datorită unei carcase metalice robuste cu un cadru interior consolidat, T7 rezistă la căderi de la o înălțime de până la doi metri. În plus, opțiunea de criptare hardware AES 256 biți poate fi protejată cu o parolă.

Noua stocare Samsung este deja disponibilă la vânzare din 20 mai. Vine în culorile roșu metalic, albastru indigo și gri titan în dimensiunile de memorie 500GB, 1TB și 2TB. Memoria externă Samsung include un cablu USB-C la USB-C și un cablu USB-C la USB de tip A în cutie. Costurile pentru versiunea de 500GB se ridică la 134,90 EUR, pentru 1TB la 214,90€ și pentru 2TB până la 404,90€. Toate prețurile sunt desigur cele recomandate de Samsung și ele vor varia ușor în funcție de vânzător.