Noua strategie software Samsung pentru Europa aduce actualizări mai rapide

584
Noua strategie software Samsung pentru Europa poate duce actualizari mai rapide
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung este, fără îndoială, unul dintre liderii industriei în ceea ce privește lansarea actualizărilor în timp util. Compania sud-coreeană a condus cursa de actualizare anul acesta, lansând deja noua interfață One UI 4.0 bazată pe Android 12 pentru multe din telefoanele sale. Samsung Galaxy S21 FE a fost lansat chiar cu Android 12 din cutie.

Cu toate acestea, chiar dacă dacă lucrurile merg foarte bine, există o problemă cu actualul proces de actualizare. Acesta numai că este puțin greoi, dar are ca rezultat și consumarea inutilă de resurse pentru compania Samsung prin fragmentarea regională. Adică aproape fiecare țară primește o actualizare cu un firmware separat.

Majoritatea producătorilor de smartphone-uri au un alt sistem de actualizare. Este un proces de lansare în serie în care actualizările sunt trimise mai întâi către dispozitivele din anumite regiuni înainte de a fi disponibile pe scară largă. Acest lucru ajută la limitarea daunelor aduse de orice construcție de firmware dacă se dovedește a fi cu probleme.

Samsung schimbă modul de lansare a actualizărilor în Europa, vor fi mai rapide

În cazul Samsung, fiecare telefon poartă un cod specific „CSC” care identifică regiunea sa, iar compania trebuie aparent să testeze versiunile pentru fiecare cod separat. Astfel apar fragmentări, unele variante regionale de firmware sunt cu mult înainte în ceea ce privește versiunile de construcție, fie cu mult în urmă. Această problemă se va schimba în curând, potrivit GizmoChina.

Samsung pare să unifice codurile CSC pentru lansările mai noi de smartphone-uri, reducând efectiv numărul de variații în circulație. Varianta 4G a lui Galaxy A52, de exemplu, avea mult mai puține variante CSC (Country Specific Code) decât alte modele. Această tendință a continuat cu Fold 3 și Flip 3, duo-ul purtând acum un cod EUX CSC unificat pentru Europa.

CSC – Country Specific Code sau Codul specific țării. Este o identitate a fișierelor de firmware Samsung, care se referă la diferite țări și operatori de telefonie mobilă. De exemplu „CNX” pentru Vodafone România sau „ORO” pentru Orange România.

Mai mult, Galaxy Club a verificat că în prezent nu este dezvoltat niciun firmware „hiper-localizat” pentru niciun telefon Samsung care urmează să apară în 2022. Sunt incluse aici seria Galaxy S22, Galaxy A23 și Galaxy A73, toate utilizând un EUX mai uniform pentru Europa. Deși se pare că această nouă strategie de dezvoltare a firmware-ului este adoptată doar pentru Europa în acest moment, este probabil să se extindă și în alte regiuni.

Deci, care este avantajul pentru utilizatori? Cel mai vizibil beneficiu ar trebui să fie actualizările mai rapide. În acest fel Samsung trebuie să lucreze la o singură versiune pentru un grup de țări. Astfel de avantaje se văd deja în realitate. Seria Galaxy S21 a primit One UI 4.0 în timp record, astfel sperăm la lansări mai rapide cu Android 13.