Sunetul viitorului cu tehnologii inovatoare pe Samsung TV QLED 8K 2020

746
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

De la apariția televizoarelor de înaltă definiție cu ecran mare avem în casă imagini tot mai spectaculoase. Dar, pe lângă calitatea extraordinară a imaginii acestor televizoare, utilizatorii dau o tot mai mare importanță și sunetului. Astfel în final au parte de o experiență imersivă de divertisment acasă. Seria de televizoare Samsung QLED 8K 2020 exact acest lucru pune la dispoziția utilizatorilor.

În dezvoltarea televizoarelor QLED 8K 2020, Samsung Electronics a implementat inteligența artificială (AI). Astfel utilizatorii se pot bucura de o experiență TV cu ecran mare cu adevărat uimitoare. Gama QLED 8K 2020 oferă o tehnologie care configurează conținutul audio în funcție de mișcarea obiectelor pe ecran. Sunetul se va schimba în funcție de obstacole pe care le sesizează în jurul obiectelor. Aceste caracteristici maximizează în continuare sunetul când este asociat cu bara de sunet HQ-Q800T, conform NewsSamsung. Difuzoarele televizorului QLED 8K se sincronizează cu bara de sunet, permițându-i să servească drept canal audio suplimentar și să creeze un peisaj sonor mai dinamic.

Tehnologia Samsung OTS pe televizoarele QLED 8K 2020

Un alt exemplu, vizionați un film de acțiune cu urmăriri spectaculoase de mașini. Pe măsură ce mașina se deplasează de la stânga la dreapta și de sus în jos pe ecran, cu un televizor Samsung QLED 8K 2020, tensiunea scenei pare foarte reală. Secretul acestei experiențe de sunet dinamice și realiste este tehnologia Samsung OTS (Tracking Sound Sound Objects). Este realizată prin plasarea optimizată a difuzoarelor în gama de televizoare Samsung QLED 8K 2020. Spre deosebire de televizoarele convenționale, care conțin două difuzoare, QLED 8K are șase difuzoare pentru o experiență audio mai vie. QLED 8K are două difuzoare pe partea stângă și dreapta a spatelui pentru o experiență de sunet surround tip cinema.

La televizoarele cu un design convențional, care în mod normal prezintă difuzoare numai în partea de jos a dispozitivului, o creștere a dimensiunii ecranului va duce la mai multe spoturi audio între punctele de emisie a sunetului. De exemplu, dacă un elicopter zboară pe partea stângă superioară a ecranului, sunetul va fi emis din partea de jos a ecranului, ceea ce duce la o disonanță între vizualizarea conținutului și audio.

QLED – Quantum Dot Light Emitting Diode (diodă emițătoare de lumină cuantică). QLED îmbunătățește foarte mult luminozitatea, contrastul și reproduce culori mai multe, mai vii și naturale.

Noi tehnologii de sunet controlate de AI pe QLED 8K

În comparație cu sunetul emis de doar două difuzoare, doar pe partea stângă și dreapta a unui televizor, difuzoarele multi-canale, așa cum se găsesc în cinematografe, oferă un sentiment mai rafinat de realism. Amplasarea optimă a difuzoarelor în partea din spate a unui ecran, duce la un sunet foarte aproape de realitate. Este la fel ca în cinematograf, ceea ce înseamnă că atunci când un obiect pe ecran se mișcă, un difuzor din spatele acelui obiect produce sunet pentru a se potrivi vizual. Pentru a realiza acest realism dinamic, gen ecran de cinema, Samsung folosește tehnologia OTS. Sunt puse în aplicare toate cele șase difuzoare de pe toate laturile televizorului QLED 8K pentru a avea un sunet în ritmul acțiunii de pe ecran.

De asemenea, OTS oferă tehnologie de redare 3D. Aceasta recunoaște automat genul unui conținut și optimizează în consecință sunetul. Aceasta înseamnă că orice tip de sunet, inclusiv stereo și 5.1 canale, va fi optimizat ca sunet multi-canal 3D. În timp ce, cu televizoare convenționale, utilizatorii ar trebui să stea frontal pe ecran pentru a se bucura cel mai bine de sunetul unui elicopter în zbor într-un film, cu un televizor Samsung QLED 8K, utilizatorii pot auzi sunetul elicopterului în mișcare chiar dacă stau într-un unghi lateral față de ecran.

Samsung Voice Active Amplifier pe televizoarele QLED 8K

Camera de zi este inima casei și, adesea, coloana sonoră a unui film sau a unei emisiuni TV nu este singura sursă de zgomot din acest spațiu. Este de multe ori frustrant când o scenă crucială dintr-o emisiune TV este copleșită de zgomotul ambiental. Acesta este motivul pentru care tehnologia Samsung Voice Active Amplifier (AVA) a fost dezvoltată pentru televizoarele QLED 8K.

Tehnologia AVA recunoaște sursele de zgomot exterior și crește volumul vocilor pe ecran dacă zgomotul ambiental este prea puternic. De exemplu, dacă un aspirator funcționează în timpul unei emisiuni, televizorul va amplifica automat pista audio pentru a vă asigura că puteți auzi tot ce se întâmplă.

Această tehnologie ajută utilizatorii să nu rateze niciodată sunetul sau un dialog. Mai mult, o face în mod inteligent analizând meticulos spațiul în care este plasat televizorul. Printr-un senzor de sunet din partea de jos a televizorului, tehnologia AVA va permite procesorului cuantic să ajusteze ieșirea sunetului atunci când detectează un zgomot continuu din mediul înconjurător, care este mai puternic decât televizorul și durează mai mult de 3 secunde.

Sunet incredibil pe televizoarele Samsung

Senzorul de sunet al televizorului preia și monitorizează sunetul de pe ecranul conținutului, precum și cel audio din mediul înconjurător. Tehnologia AI compară apoi nivelurile de volum ale celor două tipuri de sunet. Dacă sunetele externe sunt considerate mai puternice decât cele ale conținutului televizorului, va ridica selectiv doar pista audio vocală din conținutul urmărit pentru a se asigura că utilizatorii pot auzi clar fiecare cuvânt rostit.

Datorită tehnologiei AVA, utilizatorii nu mai trebuie să crească volumul sunetului atunci când zgomotul ambiental este prea puternic. Seria Samsung QLED 8K 2020 face acest lucru automat! Utilizatorii pot, de asemenea, comuta cu ușurință reglarea audio automată a AVA în meniul de setări al televizoarelor QLED 8K.

Inovațiile sonore duc experiența audio dinamică a televizoarelor QLED 8K la un nivel de neimaginat cu vechile televizoare. Utilizatorii se pot bucura de sunet surround 3D inteligent, datorită tehnologiilor OTS și AVA Samsung.