Sute de prototipuri de Galaxy Buds Live au fost făcute până la forma finală

667
Sursa Foto: SamMobile.com

La Galaxy Unpacked din 5 august Samsung a lansat noul său set de căști wireless Galaxy Buds Live. Cu o formă inedită, ANC și multe specificații noi, acestea au fost excelent primite de public. Dar ce se află în spatele căștilor Samsung Galaxy Buds Live? Cum s-a ajuns la această formă? Credem că a fost nevoie de curaj și perseverență pentru a merge pe un drum ce nu a mai fost călcat până acum.

Echipa care a conceput acest design a stat multe ore în fața planșei de desen pentru a finaliza forma unei linii de produse care se bucură deja de succes. Cu Galaxy Buds Live, Samsung a abandonat forma de până acum existentă pe Galaxy Buds+ în favoarea unui design unic. Designerii și inginerii Samsung au creat o pereche de căști care sunt mai confortabile de purtat decât multe alte căști wireless de pe piață.

400 de încercări pentru forma finală la Galaxy Buds Live

Samsung a explicat recent ce a avut de înfruntat în proiectarea noului set pentru a ajunge la forma finală. Pe cât de simplă pare forma de fasole a căștilor pentru urechi, Samsung a creat nu mai puțin de 80 de prototipuri și 320 de machete în timpul dezvoltării, înainte de a realiza designul final la Galaxy Buds Live.

Motivul pentru care Samsung a trecut prin atâtea iterații de design a fost pentru a crea o formă confortabilă. Aceasta trebuia să răspundă nevoilor utilizatorilor care doresc să se bucure de o gamă largă de sunete și confort la purtare. Compania și-a dat seama că actualele căști Buds+, oferă o experiență de ascultare mai imersivă, dar pot deveni incomode dacă sunt purtate perioade lungi de timp. Acest lucru poate face ca utilizatorii să evite folosirea căștilor, chiar dacă calitatea sunetului este excelentă, conform SamMobile. Noile căști se așează în afara canalului urechii utilizatorului, facilitând circulația aerului și asigurând o utilizare mai confortabilă.

Cele mai mici oase ale corpului sunt situate în urechea mijlocie și se numesc: ciocan, nicovală și scăriță. Urechile pot distinge pana la 300.000 de tonalități. Numărul bacteriilor din ureche poate crește cu până la 700% într-o oră de ascultat muzică.

Urechea umană vine într-o mare varietate de forme și dimensiuni și e greu de găsit forma ideală a unei căști. Acest lucru a fost valabil și pentru noile căști, care au fost supus unor teste minuțioase pentru a se asigura că se potrivesc confortabil unei game largi de utilizatori, indiferent de forma și dimensiunea urechilor.

Fiecare prototip de Buds Live a fost testat cu scopul de a respecta designul și a îmbunătăți confortul. Compania a testat noile căști pe 2.000 de subiecți. Opt din zece au răspuns pozitiv la design și astfel Samsung a ales forma bobului de fasole.

Au fost create și 30 de prototipuri pentru carcasa de încărcare

Galaxy Buds Live sunt însoțite și de o nouă carcasă de încărcare. Și aceasta a fost reproiectată față de carcasa căștilor Samsung Galaxy Buds+. Samsung conceput diferite prototipuri pentru carcasă și chiar a considerat că noua formă a carcasei reflectă forma fasolei Galaxy Buds Live. A creat 30 de prototipuri pentru noua carcasă, iar la final, s-a oprit la o carcasă aproximativ pătrată cu margini rotunjite.

Dar procesul de gândire din spatele formei produsului final nu a fost neapărat același cu cel al căștilor în sine. Conform proiectantului, căștile Galaxy Buds Live arată ca niște mici bijuterii bijuterii. Ideea despre carcasă era să se creeze una care să semene oarecum cu o cutie de bijuterii. Și designerii Samsung au reușit!

În cele din urmă, au fost alese culorile Mystic Bronze, Mystic Black și Mystic White pentru căști și carcasă. Aceste culori se potrivesc cu celelalte produse Samsung lansate la Galaxy Unpacked 2020. De remarcat este faptul că Galaxy Buds Live sunt inovatoare și în ceea ce privește materialele din care sunt fabricate. Căștile wireless Samsung au fost realizate folosind 20% materiale reciclate post-consum. Vedeți mai multe despre căștile Galaxy Buds Live pe pagina noastră din iLoveSamsung.