Samsung va lansa în curând o tabletă Galaxy Tab S6 Lite, are S Pen

1043
sursa Foto: via nashvillechatterclass.com

Samsung va lansa o nouă tabletă, Galaxy Tab S6 Lite mai târziu în primăvara acestui an. Această tabletă de gamă mijlocie are un stylus S Pen și va fi disponibilă în două culori. În ceea ce privește hardware-ul, tableta amintește de specificațiile smartphone-ului Samsung Galaxy A51, conform prietenilor noștri de la GalaxyClub.

După succesul cu Samsung Gakaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite se pare că Samsung este entuziasmat de lansarea „variantelor lite” a dispozitivelor high-end. Acum acestora li se va alătura și o tabletă: Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Cel puțin acest lucru reiese dintr-o certificare publicată de site-ul Bluetooth SIG.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite cu S Pen și Bluetooth 5.0

Zilele trecute pe Bluetooth SIG a apărut o tabletă Samsung cu numărul de model SM-P615. Posibil cu numele Galaxy Tab S6 Lite. Acesta a fost deja pe radar, după ce specificațiile sale au apărut și pe site-ul de referință Geekbench. Este vorba despre o tabletă cu un procesor Samsung Exynos 9611 și 4GB RAM dar și un S Pen. Procesorul și memoria RAM sunt aceleași aflate și pe Samsung Galaxy A51. Are în plus doar un S Pen. Acest lucru – S Pen-ul, poate fi dedus din numărul propriu-zis al modelului: tabletele SM-P din gama medie sunt variantele cu S Pen ale modelelor SM-T comparabile.

În certificarea Bluetooth, va avea Bluetooth 5.0, vedem că Samsung aparent vrea să numească tableta Tab S6 Lite. Denumirea din baza de date a Bluetooth SIG nu s-a dovedit întotdeauna sigură în ultima vreme. Dar tot ce vedem acum se potrivește foarte bine cu lansarea telefoanelor Lite, Samsung Galaxy S10 Lite și Samsung Galaxy Note 10 Lite.

Bluetooth SIG este o organizație non-profit fondată în 1998 cu sediul în Kirkland, Washington. Supraveghează dezvoltarea Bluetooth și acordă licențe pentru producători. Are birouri la Beijing, Seul, Tokyo și Malmö. Bluetooth SIG nu produce, nu fabrică și nu vinde produse activate cu Bluetooth.

Cu toate acestea, există, desigur și detalii pe care nu le cunoaștem în acest moment. Samsung Galaxy Tab S6 Lite are un ecran AMOLED? Și cât de mare este? Evident, nu putem fi siguri nici că are același S Pen care vine standard cu telefoanele recente din seria Galaxy Note. La aceste întrebări, mai sunt și altele, probabil, vom primi răspuns în săptămânile următoare, când vor apărea mai multe detalii.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite va ajunge și în Europa

Putem confirma că Samsung va lansa Tab S6 Lite în Europa și automat tableta va ajunge și în România. O variantă cu 4G sigur va fi disponibilă și nu putem decât spera la una cu 5G, cu toate că nu este sigur.

Știm, de asemenea, că Samsung Galaxy Tab S6 Lite va fi disponibilă în două culori: Gri și albastru. Nici despre prețuri nu există momentan nicio informație. Aproape sigur în perioada următoare vor apărea mai multe detalii despre viitoarea tabletă Samsung.