Tastatura Google Gboard se dublează pe Samsung Galaxy Z Fold 3

296
Tastatura Google Gboard se dubleaza pentru Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: hdblog.it

Deja la sfârșitul lunii martie în codul beta Gboard au apărut primele indicii care duceau direct la un layout dedicat pliantelor și tabletelor. Este vorba despre modificări pentru tastatura Google Gboard. Pe de altă parte, Google se străduiește cu Android 12L acum și în curând cu Android 13, să susțină acest tip de dispozitiv într-un mod mai organic.

Ei bine, „Split Layout” întrezărit cu câteva luni este tot mai aproape de a deveni realitate. Acum putem deja să vedem cum va arăta tastatura Google Gboard, conform HDBlog. Opțiunea apare în cea mai recentă versiune beta și implementarea pare foarte aproape. Google vrea să ofere soluții capabile să exploateze în mod activ factorul de formă mare pentru a transforma suprafața suplimentară disponibilă într-o resursă și nu într-o problemă de format.

Tastatura Google Gboard pe Galaxy Z Fold 3

Posesorii de Samsung Galaxy Z Fold 3 care au instalat cea mai recentă versiune beta a Gboard, de fapt, pot verifica dacă noua opțiune apare prin Setări -> Preferințe. În acest fel vor avea o primă privire la tastatura Google Gboard, o tastatură împărțită în două. Dar, momentan, nu este încă posibilă activarea acesteia.

Prin „Split Layout” ne referim la o tastatură împărțită în două, cu tastele concentrate pe părțile laterale ale ecranului și, în zona centrală – cea la care se ajunge mai greu cu degetele atunci când ai de-a face cu afișaje aproape pătrate – lipsită de orice element. Scopul, desigur, este de a simplifica tastarea pe dispozitivele pliabile prin această diviziune: divide et impera – sau acum, mai bine zis, divide și tastează.

Divide et impera – dezbină și stăpânește. Expresia este atribuită lui Filip al II-lea, rege al Macedoniei (382-336 î.Hr.), descriind politica sa împotriva orașelor-state grecești. A fost folosită de Iulius Caesar și de împăratul francez Napoleon.

În ciuda faptului că noul format la tastatura Gboard Split Layout este prezent în Setări, nu este posibilă activarea opțiunii. Au reușit să vizualizeze noul format cei care au forțat aplicația și au încercat noua tastatură. Ca dovadă au publicat capturi de ecran cu noua Gboard în acțiune. Capturile sunt atât cu tema light, cât și cu cea întunecată, care deci au fost deja implementate. Acest lucru înseamnă că vom primi în curând noua tastatură Google Gboard împărțită în două.