SelfieType este tastatura invizibilă a viitoarelor smartphone-uri Samsung

1040
Sursa Foto: Samsung

În timpul CES 2020 care se desfășoară în prezent în Las Vegas, Samsung a arătat tastatura virtuală Samsung SelfieType. Sigur că fiecare dintre noi a glumit cândva simulând că folosește o tastatură imaginară. Acum Samsung a adus așa ceva, SelfieType este exact așa și există deja.

Am văzut până acum tot feluri de tastaturi, pliabile, rulabile sau alte tipuri. Cu toate acestea, la CES 2020 Samsung a venit cu un nou tip de abordare a unei tastaturi. SelfieType este o tastatură pe care nu o vedeți fizic dar pe care o puteți folosi. Acest concept nu este chiar nou, numai că Samsung ne arată ceva de domeniul science-fiction. Începeți să tastați pe masa din fața telefonului unde nu există niciun fel de tastatură.

Tastatură virtuală Samsung SelfieType

SelfieType este un proiect ce vine de la incubatorul Samsung C-Lab, conform GalaxyClub. Tastatură invizibilă folosește camera frontală a smartphone-ului pentru a vă urmări mișcarea degetelor. Puneți-vă telefonul în față ca și cum ar fi fi un ecran, porniți aplicația, apoi atingeți pe masă ca și cum aveți o tastatură acolo. Apoi, camera frontală a telefonului și un „motor AI proprietar” vor examina mișcările degetelor, interpretându-le ca tastele de pe o tastatură QWERTY.

Spre deosebire de tastaturi clasice fizice, nu este nimic de văzut pe masa din fața telefonului cu SelfieType. Software-ul înregistrează doar mișcările relative ale degetelor pe tastatura imaginară prin intermediul camerei frontale. Acest lucru face posibilă tastarea și introducerea unui text în telefon, ca și cum ai tasta pe o tastatură reală.

QWERTY este un design de tastatură cu litere latine. Numele provine din ordinea primelor șase taste de pe rândul de sus de la tastatură, începând de la stânga (Q W E R T Y). Acest design fost proiectat și patentat de Christopher Sholes în 1868 și vândut companiei Remington în 1873.

Nu putem să nu remarcăm că, cel puțin la început, veți părea cel puțin ciudat, atunci când faceți acest lucru. Dar ne-am obișnuit deja cu multe gadgeturi de la Samsung și acum ne așteptăm la orice ciudățenie de la gigantul tech. Desigur, în cazul în care Samsung va aduce în realitate acest concept pe telefoanele viitoare, atunci ineditul acestei tastaturi va deveni un lucru normal. Ideea este de fapt destul de mișto și presupunem că funcționează foarte bine în practică.

Nu va fi pe Galaxy S20, poate pe Galaxy Note 11 (Note 20)

Desigur, asta nu înseamnă că în curând va trebui să vă așteptați la Samsung SelfieType la telefoanele viitoare. Nu credem că SelfieType se va regăsi pe seria Galaxy S20. Încercăm să credem că poate pe Galaxy Note 11 sau poate se va numi Galaxy Note 20! Nu știm este doar o presupunere.

Sigur că nu toate proiectele care sunt dezvoltate de Samsung C-Labs se vor regăsi în final în produse comerciale. Pare a fi ceva practic pentru că în orice moment poți lucra mai lejer pe un smartphone folosind o tastatură virtuală. Sperăm că, mai devreme sau mai târziu, Samsung va pune la utilizatorilor dispoziție o astfel de tastatură.