Cinci moduri de a utiliza tastatura pe telefoanele Galaxy cu One UI 2.1

1508
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Indiferent dacă doriți să trimiteți mesaje amuzante prietenilor sau să tastați ceva important, setările tastaturii telefonului vă ajută la orice. Puteți trimite emoji, puteți schimba limba tastaturii, puteți schimba tastatura implicită sau chiar tasta cu vocea pe telefoanele Samsung Galaxy.

Un punct forte pentru tastatura Samsung Galaxy este cât de personalizabilă poate fi. Puteți schimba limba, aspectul, temele, dimensiunea, feedbackul și chiar puteți adăuga simboluri personalizate. Prin intermediul NewsSamsung vă prezentăm mai jos câteva sfaturi despre modul în care funcțiile actualizate ale tastaturii Samsung pot diversifica și simplifica lucrul cu smartphone-ul Samsung. Funcțiile menționate în acest articol sunt disponibile momentan pe seria Galaxy S20, seria Galaxy S10, Note 10 și Galaxy Z Flip. Sunt disponibile și pe toate celelalte dispozitive Galaxy cu interfața One UI 2.1 sau o versiune ulterioară.

Puteți anula greșelile scrise printr-o simplă glisare pe tastatură

Anulați acțiunea cu o singură glisare. Puteți corecta eventualele erori pe care le-ați făcut când ați scris ceva de pe tastatura Galaxy foarte ușor. Trebuie doar să glisați cu două degete la stânga sau la dreapta pe tastatură, iar ultimele modificări vor fi anulate. Datorită traducătorului încorporat Google, puteți traduce cuvinte în timp ce tastați și schimbați limbile fără a părăsi aplicația. Pentru a activa accesul la funcția de traducere, atingeți pictograma Traduceți în bara de instrumente extinsă. Apoi selectați limba dorită și introduceți textul sursă în caseta de text. Textul tradus va apărea imediat în fereastra de introducere a mesajelor.

Parole în siguranță cu Samsung Pass. Samsung Pass este integrat în tastatura Samsung pentru stocarea în siguranță a datelor bancare, parolelor și a altor informații confidențiale. Pentru a efectua o plată online sau a vă conecta la contul dvs. pe site, trebuie doar să faceți clic pe pictograma „Extindeți Bara de instrumente” și selectați Samsung Pass. După scanarea amprentei de către proprietarul smartphone-ului, funcția va strânge datele contului bancar înregistrat pe dispozitiv, autentificările salvate și parolele. Apoi, trebuie să selectați informațiile corespunzătoare și acestea vor fi afișate în câmpul de completare.

Samsung Pass este un sistem de gestiune a identităţii care oferă acces sigur prin autentificare biometrică. Este vorba de autentificare prin scanarea irisului, amprentă sau recunoaștere facială. Nu mai este nevoie să introduceţi ID-ul şi parola pentru a vă conecta pe site-uri web.

Personalizați tastatura după stilul propriu și alegeți emoji în funcție de context

Selectarea autocolantelor în funcție de context. Emoji și stickerele integrate în tastatura Samsung vă ajută să găsiți automat caractere potrivite care se potrivesc cu contextul dialogului. De exemplu, dacă introduceți cuvântul „dragoste”, tastatura afișează emoji cu o inimă. Apoi, atunci când faceți clic pe fereastra pop-up cu stickere, aceasta va oferi imagini potrivite din aplicațiile Bitmoji și Mojitok. Trebuie doar să faceți clic pe imagine pentru a introduce un emoji sau un autocolant în mesaj. Pentru a activa indicii cu emoji și stickere, selectați „Set inteligent” în setări și activați opțiunile „Oferta emoji” și „Oferiți autocolante la intrare”, puteți selecta și sursa de autocolante.

Tastatura Galaxy acceptă și căutarea GIF-urilor și autocolantelor. Pentru a face acest lucru, tastați un cuvânt cheie în bara de căutare și funcția va oferi o serie de imagini. Faceți clic pe pictograma Extindeți Bara de instrumente, selectați „Căutare” și introduceți cuvinte cheie pentru a primi oferte din diverse categorii.

Personalizare pentru tine în funcție de preferințe. Utilizatorii tuturor dispozitivelor Galaxy cu interfață One UI 2.1 și pentru variantele următoare de interfață au, de asemenea, diverse opțiuni de personalizare care optimizează tastatura pentru o comoditate maximă. De exemplu, creșterea dimensiunii tastelor pentru o tastare mai ușoară. Pentru a folosi această opțiune, faceți clic pe pictograma Dimensiune tastatură din bara de instrumente extinsă. În plus, ordinea locației pictogramelor instrumentului de pe panoul de control poate fi modificată și făcând clic și glisând pictogramele într-un loc convenabil.

Revenim și menționăm că funcțiile sus amintite sunt disponibile pe dispozitivele Samsung Galaxy interfața One UI 2.1 sau versiuni ulterioare. Sunt disponibile, printre altele pe Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, seria Galaxy S10 sau seria Note 10. Toate celelalte smartphone-uri Galaxy care vor primi interfața One UI 2.1 voa primi aceste funcții.