Ce este tehnologia Wi-Fi Direct și cum să o folosești?

375
Ce este tehnologia Wi-Fi Direct si cum sa o folosesti
Sursa Foto: Samuel Contreras / Android Central

În caracteristicile și specificații telefoanele Samsung Galaxy apare de de foarte multe ori Wi-Fi Direct. Dar ce este această tehnologie? Cel mai bun răspuns: este o conexiune Wi-Fi peer-to-peer între dispozitive care permite transferul de date mai rapid decât Bluetooth, cu o latență mai mică decât Wi-Fi printr-un router.

Wi-Fi Direct permite telefoanelor și calculatoarelor să se conecteze wireless direct unele cu altele, conform Android Central. Această conexiune funcționează foarte mult ca una Wi-Fi standard, cu excepția faptului că, în loc să se conecteze la un router, permite dispozitivelor să se conecteze direct între ele. Acest lucru vă va permite să vă conectați fără a fi nevoie să vă aflați în raza de acțiune a unui punct de acces Wi-Fi. În plus, această conexiune directă permite o rată de transfer mai mare și o latență mai mică.

Wi-Fi Direct mută datele mai rapid, cu o latență mai mică

Dispozitivele certificate pentru această conectivitate pot fi conectate „unu-la-unu” sau „unu-la-multe”, și nu toate produsele conectate trebuie să aibă Wi-Fi Direct. Cu un singur dispozitiv compatibil puteți conecta dispozitive cu standardul Wi-Fi anterior. Pot fi conectate dispozitive chiar dacă sunt de la diferiți producători.

Partajând pe telefonul Samsung Galaxy, puteți selecta fie opțiunea În apropiere, fie Partajare în apropiere. Apoi, puteți activa funcția pentru a fi găsită de telefonul care trimite fișierul pe dispozitivul receptor. Puteți alege dacă doriți sau nu să fiți văzut de toată lumea sau doar de persoanele cărora doriți să le permiteți. Dispozitivele vor folosi Bluetooth pentru a stabili o conexiune Wi-Fi Direct pentru a transfera fișierul. Unele telefoane vor afișa chiar pictograma acestei caracteristici de conectivitate.

Wi-Fi Direct este o tehnologie disponibilă din 2009 și dezvoltată Wi-Fi Alliance. Primul telefon certificat Wi-Fi Direct a fost Samsung Galaxy S (GT-I9000) în noiembrie 2010, iar prima imprimantă a fost Samsung SCX-3400 în octombrie 2011.

De asemenea, puteți trimite GB (gigabiți) de date în doar un minut sau două. Aceasta înseamnă că vă puteți împărtăși amintirile cu familia sau prietenii fără a pierde calitatea sau a aștepta ca un serviciu de mesagerie să proceseze videoclipul la o calitate inferioară. Poate cea mai bună parte a acestei funcții este că orice telefon Samsung modern o poate folosi. Îl poți folosi chiar și pentru a partaja cu Chromebookuri.

Wi-Fi Direct permite, de asemenea, difuzarea audio și video a ecranului dvs. pe un televizor sau monitor. Cu un dispozitiv compatibil care include multe dispozitive de streaming vă puteți conecta rapid telefonul. Dacă ai venit din ecosistemul Apple, funcționează la fel ca Airplay.