Telefoanele Galaxy din 2024 ar putea avea AI generativă gen ChatGPT

353
Telefoanele Galaxy de anul viitor ar putea avea IA generativa gen ChatGPT
Sursa foto: androidauthority.com

ChatGPT a fost cea mai tare inovație AI (Artificial Intelligence – Inteligența Artificială) care a sosit în 2023. Chatbotul AI poate oferi sfaturi cuprinzătoare și soluții la problemele pe care utilizatorii le întâmpină de obicei, rezumându-le astfel încât să poată fi consumate cu ușurință. Este un plus de valoare extraordinar pentru utilizatorii obișnuiți, iar Samsung vrea să se asigure că smartphone-urile sale Galaxy nu sunt lăsate în urmă în oferirea acestui lucru. Astfel telefoanele Galaxy din 2024 ar putea avea IA generativă gen ChatGPT.

Se spune că Samsung lucrează la „tehnologia AI” pentru a o oferi pe smartphone-urile sale în 2024. Aceasta s-ar putea referi la IA generativă pe dispozitiv, care ar putea fi lansată pe unele telefoane Galaxy din 2024. Am putea vedea Samsung lansând AI generativă pe seria Galaxy S24 la începutul anului 2024 sau pe Galaxy Z Fold 6 mai târziu în cursul anului.

AI generativă posibil pe unele telefoane Galaxy din 2024

Potrivit unei informații apărute pe BusinessKorea, via AndroidAuthority, Samsung a anunțat o parte din planurile sale de inteligență artificială pentru smartphone-uri. Compania lucrează pentru a introduce „tehnologia AI ca o nouă experiență în dispozitivele noastre”. Aceste tehnologii AI vor fi oferite din 2024, conform anunțului din timpul prezentării rezultatelor financiare ale companiei Samsung din Q3.

BusinessKorea interpretează aceste declarații ca referindu-se la AI generativă pe dispozitive. Inteligența artificială generativă gen ChatGPT va permite ca sarcinile legate de AI să fie efectuate direct pe smartphone, fără a fi nevoie să te conecteze la internet. Se spune că Samsung își dezvoltă propria tehnologie AI generativă în acest scop. Sursa sud-coreeană mai menționează că această tehnologie ar putea fi prezentă în Galaxy S24 sau Galaxy Z Fold 6.

BusinessKorea este cea mai veche și mai cunoscută revistă coreeană, una dintre cele mai citite din Coreea. A fost fondată în 1983. BusinessKorea este o revistă în limba engleză cu informați despre afaceri, economice și financiare din Coreea.

Se zvonește că Galaxy S24 Ultra este alimentat la nivel global de procesorul Snapdragon 8 Gen 3. Qualcomm a prezentat recent multe îmbunătățiri ale AI cu acest procesor, cum ar fi performanță cu până la 98% mai rapidă, o creștere a eficienței cu 40% și multe altele. Sarcini precum generarea de imagini din solicitările de text se pot face acum într-o secundă. Pe actualul Snapdragon 8 Gen 2 același lucru a durat peste 15 secunde.

Ca atare, dacă Galaxy S24 Ultra vine cu acest SoC, ar fi vehiculul perfect pentru a demonstra toată tehnologia AI pe care Samsung a construit-o pentru experiența smartphone-urilor Galaxy. Va trebui să așteptăm să aflăm mai multe despre ce ne gătește Samsung cu AI.