Viitoarele telefoane Samsung Galaxy posibil fără butoane fizice

252
Viitoarele smartphone-uri Samsung Galaxy ar putea veni fara butoane fizice
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung ar putea elimina toate butoanele fizice, adică tasta de pornire și butonul de volum, de pe viitoarele telefoane emblematice. Se presupune că această schimbare se va întâmpla peste câțiva ani, așa că nu trebuie să vă faceți griji că viitoarea serie Samsung Galaxy S23 nu are butoane fizice.

Zvonul, care desigur sună ciudat, susține că funcțiile tastelor de pornire și volum vor fi îndeplinite în întregime de software. Nu este clar momentan cum va funcționa acest nou sistem fără butoane. Dar, potrivit SamMobile, sursa informației susține că un astfel de smartphone nu va fi disponibil anul viitor pentru seria Galaxy S23 sau Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Flip 5.

Designul smartphone-urilor a devenit puțin plictisitor în ultima vreme, cu tot mai puține schimbări vizibile. Excepție fac telefoanele pliabile Samsung din ultimul timp. Dar problema trebuie abordată. Intrarea pe ecranul tactil nu este în mod inerent superioară celei de la tastele fizice – ele servesc unor scopuri diferite și pur și simplu nu sunt interschimbabile reciproc. Butoanele fizice sunt uneori pur și simplu necesare.

Galaxy S25 ar putea fi primul telefon fără butoane fizice

Zvonul devine și mai ambițios, deoarece sugerează că Galaxy S25 ar putea fi primul telefon Samsung care va abandona butoanele fizice. Desigur, judecând după programul obișnuit de lansare al Samsung, Galaxy S25 este la mai bine de doi ani de la debutul său eventual și pare puțin prea devreme pentru a prezice soarta acestei seriei peste câțiva ani.

Cu toate acestea, conform acestor tweet-uri, este posibil ca Galaxy S25 fără butoane să fie exclusiv pentru compania KT Corporation. Cu alte cuvinte, varianta globală Galaxy S25 ar putea avea în continuare butoane fizice, dar din orice motiv, varianta exclusivă KT ar putea avea un design diferit și noi funcții software pentru a compensa lipsa butoanelor fizice.

KT Corporation este al doilea cel mai mare operator wireless din Coreea de Sud. A fost prima companie din lume care a introdus standardul 5G. Abonații 5G ai KT Corporation reprezentau 50% din totalul abonaților la sfârșitul lunii martie 2022.

Inutil să spun să luați acest zvon ca atare și să nu vă faceți încă niciun plan bazat pe aceste afirmații. Ca să nu mai vorbim, aceasta nu este prima dată când auzim despre această presupusă schimbare de design. S-a zvonit că seria Galaxy Note 10 renunță la butoanele fizice în urmă cu câțiva ani. Rezultatul îl știți. De asemenea, au fost multe și diverse brevete Samsung care descriu modele de telefoane fără butoane de ani de zile.

Având în vedere acest lucru, butoanele fizice pot să dispară în 2025 sau niciodată. Dar presupunând că există chiar și un sâmbure de adevăr în acest zvon, cel puțin putem visa frumos.