Telefoanele Samsung Galaxy vor avea un nou font cu Android 14

233
Telefoanele Samsung Galaxy vor avea un nou font cu Android 14
Sursă foto: GalaxyClub

După cum probabil știți, upgrade-ul major anual Google (Android 14) vine în curând pentru multe telefoane și tablete Samsung. Și odată cu acest upgrade vin și o serie de modificări. Una dintre ele este de fapt puțin plictisitoare, dar în același timp determină și aspectul interfeței One UI. Vorbim despre fontul implicit care arată aproape orice.

Pentru prima dată după mult timp, telefoanele Samsung primesc un nou font standard cu Android 14. Mai jos vă arătăm și vedem dacă există și dezavantaje. Vă explicăm, via GalaxyClub, cum îl puteți schimba dacă nu vă place și cine îl va primi.

Mai mulți utilizatori au putut vedea în previzualizarea Android 14 pe seria Galaxy S23 noul font. Acesta aduce într-adevăr un aspect diferit. Samsung nu a dat încă un nume fontului – nu este o continuare a lui SamsungOne (SamsungTwo?). Interfața One UI 6 care vine cu Android 14 pe dispozitivele Galaxy, Samsung o numește doar Standard. La fel ca fontul implicit – Font Style în jargonul Samsung – în One UI 5.

Nou font cu Android 14 pe dispozitivele Galaxy

Desigur, noul font este cel mai vizibil în meniurile mari, cum ar fi Setări. Dar fontul joacă, de asemenea, un rol important în panoul Quick reînnoit. Cu excepția aspectului, noul font nu face prea mult. În unele locuri, designul pare chiar puțin aglomerat, cum ar fi în meniul Autoblock – Blocare automată.

Combinația de text gros și normal nu este aceeași peste tot. Acest lucru nu se datorează neapărat fontului în sine, ci alegerilor de design ale Samsung. Este chiar foarte posibil ca această „problemă” să fie rezolvată într-una din versiunile beta.

Termenul font (tip de literă, de caracter) provine din francezul „fondue”, având sensul de „(ceva ce a fost) topit”. Se referă la produsul obținut prin turnarea de metal topit care era folosit în tipografie înainte de introducerea calculatorului.

Cum obțineți acest font nou pe dispozitivele Samsung Galaxy? La fe ca în cazul tuturor noilor funcții One UI 6 despre care discutăm în prezent, următoarele se aplică din nou: veți primi noul font de îndată ce telefonul dvs. Samsung primește upgrade la Android 14. Prin urmare, dacă obțineți noul font, depinde dacă dispozitivul dvs. este eligibil pentru upgrade. Vedeți pe I❤️Samsung ce dispozitive Samsung Galaxy primesc Android 14 și One UI 6.0!

Dar, ce se întâmplă dacă nu vă place sau nu primiți upgrade-ul? Dacă telefonul dvs. nu primește upgrade, puteți, desigur, să setați alte fonturi. Și dacă obțineți upgrade-ul, dar nu vă place noul stil, îl puteți schimba singur. Opțiunile necesare pot fi găsite în Setări -> Dimensiune și formatare text -> Stil font. Acolo puteți alege stilurile standard disponibile sau puteți descărca fonturi noi.