Viitoarele telefoane Galaxy cu o nouă tehnologie pentru baterii

410
Viitoarele telefoane Galaxy cu o noua tehnologie pentru baterii
Sursa Foto: SamMobile.com

Toată lumea care utilizează un smartphone observă cum durata de viați a bateriei se degradează pe an ce trece. Este vorba în primul rând despre telefoanele Samsung Galaxy, dar acest lucru se întâmplă pe toate telefoanele inteligente indiferent de marcă. Bateriile tipice de smartphone-uri pierd până la 20% din capacitatea lor inițială în decurs de un an de la utilizare.

Bateriile Samsung de generație mai nouă, introduse împreună cu Galaxy S8, pierd doar 5% din capacitatea inițială după un an. Dar nu este încă suficient de bună atunci când vă gândiți să folosiți un telefon timp de 2-3 ani. Dar dacă vă spunem că noua tehnologie poate rezolva definitiv problema degradării bateriei pentru totdeauna?

O nouă tehnologie pentru viitoarele baterii de pe telefoanele Galaxy

O echipă de oameni de știință care lucrează la Japonia Advanced Institute of Science and Technology (JAIST) a descoperit un nou material care ajută bateriile să păstreze 95% din capacitatea lor inițială timp de cinci ani (sau chiar mai mult). Terminalele negative din interiorul bateriilor actuale utilizează un material de legare fluorură de poliviniliden (PVDF). Performanța acestui liant nu este excelentă. După doar 500 de reîncărcări, bateriile tipice care utilizează PVDF pierd până la 35% din capacitatea inițială. Acest lucru are ca rezultat o durată de viață scăzută a bateriei pe smartphone-uri după unul sau doi ani. Este valabil și pe bateriile de pe telefoanele Samsung Galaxy.

Echipa JAIST a descoperit un nou material de liant numit Bis-imino-acenaphthenequinone-Paraphenylene. Acesta permite bateriei să-și mențină 95% din capacitatea sa inițială pentru mai mult de 1.700 de reîncărcări, conform SamMobile. Acest lucru se traduce prin reîncărcări pentru aproximativ de cinci ani sau mai mult. Noua tehnologie va avea efect benefic și în domeniul bateriilor pentru autovehicule electrice (EV).

Blackview BV9100 are o baterie de 13.000mAh! Blackview BV9100 dispune de un încărcător de 30W și  poate încărca dispozitivul în mai puțin de trei ore. Este de mai mult trei ori mai mare decât capacitatea unui Galaxy S21.

Noua tehnologie poate fi folosită și la baterii EV

Profesorul Noriyoshi Matsumi, care a condus aceste cercetări, a spus: „Realizarea bateriilor durabile va ajuta la dezvoltarea unor produse mai fiabile pentru utilizare pe termen lung. Acest lucru va încuraja consumatorii să achiziționeze active mai scumpe pe bază de baterii, cum ar fi vehiculele electrice, care vor fi utilizate timp de mulți ani”.

Această nouă tehnologie poate ajuta foarte mult smartphone-urile, tabletele, laptopurile și dispozitivele portabile. Va fi extrem de utilă atunci când este implementată pe smartphone-urile moderne care oferă viteze de încărcare foarte rapide. Totuși, rămâne de văzut dacă această tehnologie va fi sau nu adoptată de Samsung pentru dispozitivele sale Galaxy. De obicei Samsung este foarte deschis la noile tehnologii de pe piață. Sperăm că gigantul tech va folosi această tehnologie pentru a pune capăt definitiv degradării în timp a duratei de viață a bateriilor.