Mai multe telefoane Galaxy vor fi rezistente la apă în 2022 dar tabletele nu

375
Mai multe telefoane Samsung vor fi rezistente la apa in 2022 dar tabletele nu
Sursa Foto: via SamMobile.com

Rezistența la apă este o caracteristică care nu apare suficient de des în titluri. Cu toate acestea, cei doi mari jucători din domeniul mobil, Samsung și Apple au un punct forte prin includerea rezistența la apă și praf în toate telefoanele lor emblematice Galaxy sau iPhone. Și iar alți producători fac acest lucru, dar nu toți.

Samsung, desigur, o face mult mai mult decât mulți dintre concurenți. Din 2016, toate flagship-urile Galaxy au certificare IP68. Acest lucru le face să rezistente la praf și capabile să supraviețuiască până la 30 de minute în 1,5 metri de apă. Practic sunteți în siguranță la scurgerile accidentale sau atunci când vă prinde o ploaie zdravănă și aveți telefonul în buzunar.

Au mai existat pe piață tablete rezistente la apă. Sony a făcut câteva și ar fi foarte bine dacă Samsung ar putea lua un exemplu de la producătorul japonez. Din păcate, se pare că 2022 nu va aduce vești bune pe acest front, dar avem speranțe pentru 2023.

Telefoane Galaxy A din 2022 cu certificare IP67, tabletele nu

Anul acesta, Samsung a reușit chiar să facă telefoanele sale pliabile rezistente la apă. Acest lucru este o performanță deosebită care a impresionat pe toată lumea, conform SamMobile. Certificarea IPX8 (până la 1,5 m timp de 30 de minute) este atât pe Galaxy Z Fold 3, cât și pe Galaxy Z Flip 3. Dar, totuși după atâția ani de la apariția certificării IP68 pe telefoanele Galaxy emblematice, chiar și Galaxy A5 (2017) a venit cu IP68, compania încă nu are o tabletă cu un rating IP.

Și nici anul viitor nu va avea una! Seria Galaxy Tab S8 va avea o mulțime de caracteristici interesante, dar un rating IP nu va fi unul dintre ele. Niciunul dintre zvonuri nu a menționat acest lucru, iar toate sursele noastre au confirmat că rezistența la apă/praf nu va fi disponibilă pe Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ sau S8 Ultra. Nu este nici pe seria Galaxy Tab S7! Asta înseamnă că va mai trece un an fără ca Samsung să adauge protecție la apă și praf tabletelor sale.

IP – Ingress Protection sau Protecție la intrare, constă din două numere. Prima cifră indică gradul de protecție împotriva pătrunderii prafului și a murdăriei (rezistența la praf). A doua cifră indică gradul de protecție împotriva umezelii (rezistența la apă).

Sunt multe situații în care rezistența la apă poate face diferența între viață și moarte la o tabletă. Mulți oameni își folosesc tabletele în bucătărie pentru a căuta rețete sau pur și simplu să-și petreacă timpul în timp ce gătesc sau fac felurile de mâncare. Dacă vă lăsați copiii să vă folosească tableta, probabil că știți cât de utilă ar fi rezistența la apă. Mulți adulți mai fac câte o boacănă și varsă din greșeală o băutură pe tabletă la un moment dat!