Telefoanele Galaxy vă vor anunța dacă sunteți urmărit de un Apple AirTag

359
Telefoanele Galaxy va vor anunta dacă sunteti urmarit de un Apple AirTag
Sursa foto: via phonandroid.com

Telefoanele Samsung Galaxy și cele Android vor lansa o alertă de securitate care ajută la zădărnicirea planurilor persoanelor care folosesc trackere Bluetooth în scopuri rău intenționate. Funcția va fi disponibil pentru orice utilizator cu un dispozitiv care rulează cel puțin Android 6.0 Marshmallow. Scopul funcției este de a preveni incidentele de urmărire prin înștiințarea utilizatorilor despre orice tracker necunoscut care poate călătorește cu ei sau în apropierea lor.

Google a anunțat pe blogul său implementarea funcționalității de alertă în cazul prezenței unui tracker necunoscut. Funcția „Alerte de urmărire necunoscute, pe care am anunțat-o la Google I/O 2023, a început să fie lansată pentru utilizatorii cu minim Android 6.0+”. A declarat directorul de inginerie al companiei Google, potrivit colegilor noștri de la site-ul francez PhonAndroid. Deci, dacă aveți un telefon Galaxy și cineva vă urmărește printr-un Apple AirTag, veți fi atenționat imediat.

O nouă funcție implementată de Google pentru telefoanele Galaxy și Android

Principiul acestor noi notificări este foarte simplu. Smartphone-ul Android vă va avertiza dacă detectează un tracker Bluetooth care se mișcă cu dvs. Puteți apoi pur și simplu să atingeți notificarea pentru a vedea o hartă a mișcării brelocului de urmărire. Funcția „Redă sunet” vă va permite apoi să localizați locația accesoriului, „fără ca proprietarul acestuia să fie informat”. Odată ce ai pus mâna pe acest dispozitiv spion, este timpul să aduni cât mai multe informații despre proprietarul său.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vă apropiați de tracker-ul care vă urmărește telefonul. Acesta din urmă va afișa mai multe informații despre modelul dispozitivului de urmărie, eventual și ultimele patru cifre ale numărului de telefon al proprietarului său. Dacă sunteți extrem de precaut, puteți utiliza noul mod de scanare manuală. Tot ce trebuie să faceți este să accesați Setări -> Securitate și urgență -> Alerte de urmărire necunoscută și să apăsați pe „Scanați acum”.

Tile este o companie americană de electronice de larg consum fondată de Mike Farley în 2012 și are sediul în San Mateo, California, SUA. Produce dispozitive de urmărire care se pot atașa la diferite lucruri, cum ar fi chei, genți, rucsacuri, etc.

Google își informează utilizatorii că „detecția funcționează doar cu trackere compatibile”. Acest lucru limitează utilizarea acesteia, deoarece în prezent este compatibilă doar cu Apple AirTag. Parteneriatele încheiate de Google cu cei mai cunoscuți producători de astfel de dispozitive, Samsung, Tile și alți, ar trebui să asigure compatibilitatea cu toate trackerele Bluetooth comerciale în viitorul foarte apropiat. Pentru a utiliza acest instrument, asigurați-vă că activați serviciile de localizare și Bluetooth pe smartphone-ul dvs. În plus, utilizarea unei conexiuni celulare este esențială pentru buna funcționare a acesteia.