Acasă Comparații Trackerele inteligente Apple, Samsung și Tile față în față

Trackerele inteligente Apple, Samsung și Tile față în față

Anul acesta va intra în istorie, odată cu anul în care am intrat în epoca de a „Nu-ți pierde lucrurile”. Ei bine, pe lângă alte câteva repere istorice, undeva în primele 100 de accesări ale anului va fi introducerea etichetelor de urmărire inteligentă. Este vorba despre lansările de astfel de trackere de la doi mari producători de dispozitive mobile: Samsung și Apple.

Etichetele de urmărire există de ceva vreme, iar Tile a fost cel mai cunoscut brand din domeniu. Cu noile opțiuni de la cei mai cunoscuți producători de telefoane din lume, brelocurile de urmărire sunt pregătite pentru a deveni mainstream. Dacă vă gândiți să alegeți unul, dar nu sunteți sigur de unde să începeți, atunci vă aflați în locul potrivit. Prin intermediul site-ului The Verge, vom aborda cele trei dispozitive de top – Samsung SmartTag+, Apple AirTag și Tile Pro. Vom vede ce pot unele și ce nu pot altele dintre cele trei brelocuri moderne.

Samsung SmartTag+, Apple AirTag și Tile Pro

În primul rând, un cuvânt despre îngrijorările reale de confidențialitate legate de aceste dispozitive de urmărire. De la introducerea lor, criticii au remarcat că ar putea fi ușor de folosit ca instrumente pentru stalkers. Stalkers se referă la supravegherea nedorită și / sau repetată de către o persoană sau grup de o altă persoană. Toate cele trei modele sunt ușor de ascuns în geanta sau mașina cuiva. Aceste îngrijorări au fost amplificate când au sosit AirTag-urile Apple, având în vedere omniprezența rețelei Apple Find My. Apple a încorporat anumite măsuri de siguranță anti-urmărire la lansare, dar reporterii au identificat rapid modalități prin care aceste garanții au fost eludate.

Compania Apple a abordat unele probleme, cum ar fi scurtarea duratei înainte ca un AirTag să emită o alertă atunci când este separat de proprietarul său și lucrează la o aplicație care va permite utilizatorilor Android să găsească AirTag-uri nedorite lângă ei. Dar un anumit potențial de utilizare abuzivă va rămâne chiar și cu mai multe măsuri de siguranță în vigoare.

Tile este o companie americană de electronice de larg consum. Produce dispozitive de urmărire pe care utilizatorii le atașează la lucrurile lor, cum ar fi cheile și rucsacurile. Are sediul în San Mateo, California, SUA și a fost fondată în 2012.

Apple (în mod justificat) atrage mai mult control pentru practicile sale de siguranță, având în vedere dimensiunea și eficacitatea rețelei sale de urmărire. Totuși, compania americană nu este singură în atitudinea sa oarecum reactivă față de preocupările de urmărire. Samsung a introdus o caracteristică a aplicației SmartThings care scanează SmartTag-uri necunoscute, iar Tile spune că funcționează pe o funcție similară.

Tile a fost până acum cel mai cunoscut brand în acest domeniu

În mod obișnuit, adăugarea de noi tehnologii în viața ta implică termeni și condiții pentru a fi de acord. Cu toate acestea, în acest caz este posibil să le fi acceptat deja când ați configurat telefonul Apple sau Samsung. Aplicația Tile, pe care trebuie să o descărcați pentru a utiliza Tile Pro, prezintă propriul set de termeni și condiții.

În esență, cele trei trackere comparate aici fac același lucru. Asociați-l la telefon, atașați-l la ceva de care doriți să urmăriți și sunteți gata de plecare. Când tracker-ul se află în raza de acțiune Bluetooth a telefonului dvs., puteți solicita etichetei să redea un sunet pentru a-l localiza. Toate cele trei dispozitive acceptă găsirea în afara razei de acțiune cu propriile rețele de utilizatori ale dispozitivelor și toate includ același tip de baterie CR2032 care poate fi înlocuită de utilizator.

Principala lor diferență este dacă includ sau nu găsirea asistată de AR prin conectivitate Ultra Wideband (UWB). Etichetele Samsung și Apple au acest lucru, iar Tile Pro nu. Pentru a profita de funcția AR, veți avea nevoie de un telefon cu UWB; Pe partea Apple, acesta este un iPhone 11 sau mai nou, iar pentru Samsung este un Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy S21+ sau Galaxy S21 Ultra. Există, de asemenea, diferențe de compatibilitate: tracker-ul Apple funcționează numai cu dispozitive iOS și Samsung funcționează numai cu dispozitive Galaxy (nu îl puteți înregistra prin intermediul aplicației SmartThings iOS), în timp ce Tile funcționează atât pe iOS cât și pe Android.

Apple AirTag este cel mai scump

AirTag-ul Apple este cel mai scump din grup. Nu are o gaură încorporată pentru breloc, este posibil să fie nevoie să cumpărați un suport. AirTag vine într-o singură aromă: o formă mică. Este singurul dintre cele trei care include o clasificare oficială IP67, ceea ce înseamnă că poate supraviețui într-un pic de apă. De asemenea, vă permite să stocați informațiile de contact, astfel încât să poată fi citite de orice telefon cu NFC (comunicare în câmp aproape) – chiar și de telefoane Android.

Configurarea este simplă – pur și simplu aduceți eticheta lângă iPhone și vi se va solicita să împerecheați cele două. Este, de asemenea, puțin mai scump decât celelalte două, dar nu există nicio gaură încorporată, așa că, dacă doriți să o atașați la un set de chei, va trebui să plătiți puțin mai mult pentru a adăuga un suport.

Când nu se află în raza de acțiune Bluetooth a telefonului dvs., AirTag folosește rețeaua masivă de dispozitive iPhone folosind Find My pentru a oferi o locație aproximativă. Acesta este un beneficiu imens, în special în SUA, unde iPhone-urile abundă. Atâta timp cât articolul dvs. se află într-un loc cu oameni, probabil va fi „văzut” de un iPhone din apropiere.

În interior, descoperirea asistată de AR face o treabă bună de a depista un obiect care nu este vizibil. O săgeată mare apare pe ecran atunci când semnalul este suficient de puternic și vă ghidează în direcția corectă.

Samsung SmartTag Plus include găsirea asistată de AR

Samsung SmartTag Plus este echipat cu UWB de la Samsung; există, de asemenea, o versiune non-UWB, mai ieftină. SmartTag Plus oferă o gamă similară de detectare a gamei Bluetooth și asistență AR ca AirTag, cu câteva diferențe. Modul de găsire AR oferă o vizualizare prin camera telefonului cu săgeți de ghidare care apar pe ecran, ceea ce este mai util decât ghidul Apple doar cu săgeți.

De asemenea, puteți utiliza butonul de pe un SmartTag ca un fel de starter de la distanță pentru automatizări inteligente la domiciliu dacă sunteți în ecosistemul SmartThings de la Samsung. Dezavantajul este că SmartTag are cea mai scurtă durată de viață a bateriei dintre cele trei trackere comparate aici. Nici SmartTag-urile nu oferă alerte de separare în acest moment.

Brelocul SmartTag Plus se bazează pe alte dispozitive Galaxy conectate la Samsung Find Galaxy. Utilizatorii de telefoane Galaxy nu sunt în mod implicit conectați, trebuie să-și dea consimțământul în aplicația SmartThings. Samsung spune că, începând din aprilie 2021, au existat peste 70 de milioane de „dispozitive de asistență” la nivel global. Apple numără sute de milioane de utilizatori în rețeaua Find My. Pur și simplu există mai puțini oameni în SUA cu telefoane Galaxy decât iPhone-uri, deci nu poate concura cu AirTag.

Tile funcționează atât cu iOS, cât și cu Android

Tile a fost cel mai tare de pe piață până acum – cel puțin până când Samsung și Apple au apărut. Tile Pro este cel mai performant model al companiei. Nu are Ultra-Wide Band aici și, prin urmare, nu există o descoperire asistată de AR. Are avantajul că poate fi folosit cu dispozitive iOS sau Android și este disponibil în diferiți factori de formă.

Alertele de separare sunt disponibile ca parte a unui abonament, dar toate caracteristicile esențiale sunt incluse în achiziționarea etichetei Tile, inclusiv găsirea în exterior. Această caracteristică „găsire comunitară” se bazează pe alți utilizatori de Tile – și începând din 14 iunie, rețeaua Amazon Sidewalk – modul în care dispozitivele Samsung și Apple se bazează pe alte telefoane Galaxy și iPhone. Chiar și cu ajutorul Sidewalk, rețeaua de localizare Tile Pro nu este la nivelul Samsung și Apple.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Tile Pro este oferit în mai multe forme, inclusiv o versiune Slim ieftină și un model tip autocolant cu adeziv. Apple AirTag și Samsung SmartTag Plus sunt mai conservatori în acest sens.

Ce alegeți ca etichetă de urmărire? Apple, Samsung sau Tile

Dacă aveți un iPhone, există un răspuns foarte simplu la această întrebare: alegeți Apple AirTag. Rețeaua Apple Find My este foarte extinsă încât aveți cele mai mari șanse de a urmări ceva la care este atașată eticheta.

Dacă aveți un telefon Samsung, probabil că veți fi foarte mulțumit cu Samsung SmartTag Plus. Rețeaua Galaxy Find nu este la fel de robustă ca cea Apple, dar este cu mult înaintea Tile. Dacă utilizați deja dispozitive de casă inteligente în rețeaua Samsung SmartThings, atunci există și mai multe motive pentru a alege SmartTag Plus. Mai mult puteți alege și varianta SmartTag, mai ieftină.

Dacă nu aveți un iPhone sau un dispozitiv Galaxy, alegerea este între Tile Pro și … orice altceva. Rețeaua în afara gamei Tile nu poate concura cu numărul de dispozitive pe care Samsung și Apple le au la nivel global.

Stiri

Toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea sticlă Gorilla Glass Victus+

Potrivit unui nou zvon, toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea frontal sticlă „Gorilla Glass Victus+”. S-ar putea să vă întrebați...

Samsung a fabricat peste 300 de milioane de smartphone-uri în 2021

S-ar putea crede că pandemia în curs și deficitul de componente care a urmat ar fi împiedicat capacitatea de fabricare a smartphone-urilor...

Seria Samsung Galaxy Tab S8: absolut toate informațiile

Cu Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra, Samsung se pregătește pentru lansarea noilor sale modele de tablete....

Aici Samsung Galaxy S21 FE îl bate pe Galaxy S22

La începutul acestui an compania Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy S21 FE. Cu toate acestea, dezvăluirea noii serii Galaxy S22 este deja...

Noul proiector Samsung Freestyle gata de lansare, precomenzile epuizate

Noul proiector portabil Samsung dezvăluit la Consumer Electronics Show săptămâna trecută, a început bine contactul cu piața. Compania Samsung a anunțat că...

Samsung Galaxy A52 5G primește actualizarea One UI 4.0 în Europa

Săptămâna trecută, Samsung a lansat actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12 pentru Galaxy A52 și Galaxy A52s 5G. Am...

Laptop Samsung Galaxy Book multi-pliabil brevetat de Samsung

Samsung este liderul incontestabil în materie de pliabile pe piață. Telefoanele inteligente din seria Galaxy Z sunt, de asemenea, foarte bine vândute...