Vânzările de telefoane recondiționate au crescut, Apple și Samsung în față

258
Vanzarile de telefoane reconditionate au crescut
Sursa Foto: Contrapunct

Un smartphone recondiționat este unul care a fost returnat producătorului, testat pentru a-i evalua starea internă și externă și reparat pentru a arăta, a se simți și a funcționa ca unul nou. În urmă cu câteva zile, Samsung a adăugat Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G și Galaxy S21 Ultra 5G la linia sa reînnoită de telefoane recondiționate, disponibile în magazinul său online.

Atât Samsung, cât și Apple se numără printre producătorii de smartphone-uri care vând modele recondiționate. Anul trecut s-a întâmplat să fie unul puternic pentru piața telefoanelor recondiționate. Vânzările în această zonă a industriei au crescut cu 15%, comparativ cu o creștere slabă de 4,5% a vânzărilor de telefoane noi în 2021. În mod ironic cererile pentru telefoane 5G recondiționate au crescut cel mai mult anul trecut.

La nivel global Apple și Samsung au fost pe locurile 1 și 2

Acest lucru s-a întâmplat pentru că mulți clienți doreau să facă upgrade la un telefon 5G, conform PhoneArena. Mulți utilizatori au recurs la utilizarea unui acord de schimb pentru a face o astfel de tranzacție fezabilă financiar. Acceptând aceste oferte, operatorii de telefonie mobilă au ajuns să-și mărească inventarul de telefoane pe care le puteau recicla ca fiind recondiționate.

America Latină a avut cea mai mare creștere de la an la an a vânzărilor de telefoane recondiționate anul trecut. Cu o penurie globală de cipuri și lipsa altor componente, Counterpoint Research spune că unii retaileri la nivel mondial cunoscuți pentru vânzarea de dispozitive noi oferă din ce în ce mai mult telefoane recondiționate.

Counterpoint este o companie de cercetare de piață cu sediul în Hong Kong. Este specializată în produse tehnologice, mass-media și telecomunicații. Oferă companiilor globale studii și analize detaliate ale piețelor mobile și tehnologice.

Datele Counterpoint arată că America Latină a avut cea mai mare creștere a vânzărilor de telefoane renovate. Aici s-a înregistrat o creștere de 29% anul trecut. Țara cu a doua cea mai mare piață de smartphone-uri, India, a fost pe locul al doilea. India a avut o creștere de 25% de la an la an. China are o mare piață pentru telefoane recondiționate, dar creșterea de la an la an a fost de doar 10%. SUA a fost pe locul trei cu o creștere de 15%.

Apple a fost cel mai popular brand de smartphone-uri de pe piața telefoanelor recondiționate, urmat de Samsung. Counterpoint spune că piața secundară pentru recondiționări permite consumatorilor să cumpere unele dintre cele mai populare modele la prețuri cu reducere de până la 60%.