Unele telefoane Samsung nu au primit de mult actualizări Google Play

230
actualizari Google Play
Sursa foto: sammyfans.com

Samsung nu are egal în ceea ce privește lansarea actualizărilor majore pentru dispozitivele sale în lumea Android. Gigantul sud-coreean lansează acum pentru majoritatea dispozitivelor sale patru ani de actualizări Android și cinci ani de actualizări de securitate. Dar, potrivit mai multor informații, există o problemă cu actualizările sistemului Google Play ce ține de compania Google. Sunt mai multe dispozitive Galaxy nu au fost actualizate de luni de zile.

Smartphone-urile Galaxy de top ale Samsung au fost blocate pe versiuni mai vechi de actualizare a sistemului Google Play. Acest lucru a fost observat și la telefoanele din seria Galaxy A sau seriile inferioare. Google a trimis noi actualizări pentru acele dispozitive Galaxy în urma mai multor sesizări venite de la utilizatori și publicațiilor media.

În primul rând, ce este o actualizare a sistemului Google Play? Distribuită în afara actualizărilor majore Android, o actualizare a sistemului Google Play gestionează anumite funcții ale sistemului, adesea legate de produsele Google. De exemplu, cea mai recentă actualizare a sistemului Google Play include modificări ale Magazinului Play, suport pentru scanarea codurilor QR în Wallet și multe altele.

Adesea, aceste actualizări pot aduce chiar îmbunătățiri mai mari. În octombrie, de exemplu, Google a oferit asistență pentru asocierea Wear OS cu mai multe telefoane Android, a dezactivat Nearby Share în profilurile de serviciu și multe altele.

Nearby Share este o funcție lansată pe 4 august 2020 care permite transferul datelor între dispozitive prin Bluetooth și Wi-Fi. Este disponibilă pe sistemele lor de operare mobile și desktop, Android și ChromeOS, precum și pe Windows Microsoft.

Ei bine, situația este aceeași pe anumite modele Galaxy, mai ales în Europa. Potrivit SammyFans, seria Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 sau Samsung Galaxy A33, printre altele, au rămas în urmă în Play System Update. În special, diverse telefoane Samsung Galaxy sunt blocate pe versiunea Google Play System din iulie 2023. Această versiune are în acest moment peste cinci luni de la lansare. Mai mult și mai rău: seria Galaxy S20 are în prezent această actualizare din 1 mai 2023. Uneori, o verificare manuală este urmată de mesajul „Dispozitivul dvs. este actualizat” sau „Actualizările sunt temporar indisponibile”.

Pe de altă parte, Galaxy A52 a primit actualizarea Play System din noiembrie 2023, în timp ce Galaxy A53 din septembrie. Puteți verifica când Galaxy dvs. a primit ultima actualizare a sistemului Google Play prin Setări -> Securitate și confidențialitate -> Actualizări -> Actualizare sistem Google Play.