Acasă Stiri Viitoarele telefoane Samsung vor avea camere mai rezistente la zgârieturi

Viitoarele telefoane Samsung vor avea camere mai rezistente la zgârieturi

Puteți să vă luați rămas bun de la zgârieturile obiectivelor atunci când utilizați camerele foto ale telefonului în viitorul apropiat. Este vorba despre camerele Samsung, cel puțin dacă intenționați să cumpărați un telefon Android de ultimă generație în următoarele luni și ani.

Acest lucru se datorează unui nou set de lentile de la compania Corning, care combină sticla cu un strat mai rezistent pentru a îmbunătăți durabilitatea, dar și calitatea imaginii. Noile Gorilla Glass DX și DX Plus de la Corning vor face camerele pentru smartphone mai durabile. Cum Samsung este cel mai important producător de telefoane care colaborează cu Corning, sigur Gorilla Glass DX și DX Plus vor fi pe noile camere ale companiei.

Camere Samsung mai durabile cu Gorilla Glass DX și DX Plus

Corning a prezentat zilele trecute noile sale materiale compozite din sticlă Gorilla Glass DX și DX Plus pentru camerele smartphone. Conform Cnet, via NewsNow, Gorilla Galss DX și DX Plus, au straturi create prin îmbinarea sticlei cu acoperiri pentru antireflexie. Acest strat va acoperi obiectivelor camerei foto pentru a le face mai durabile și pentru a îmbunătăți calitatea imaginii. Gorilla Glass DX și DX Plus au rezistență superioară la zgârieturi și lasă să intre mai multă lumină decât sticla.

Scopul este de a face ca obiectivele camerelor pentru smartphone-uri care utilizează sticlă să fie la fel de durabile ca cele care utilizează safir – dar, de asemenea, să facă obiectivele mult mai bune pentru a evita și alte probleme cauzate de reflexia luminii.

Corning Inc. este o companie americană cu sediul în Corning, New York, SUA. Sticla Gorilla este fabricată în Harrodsburg, Kentucky (SUA), Asan (Coreea) și Taiwan. Sticla produsă de Corning este folosită și în industria aerospațială.

Samsung va fi din nou prima companie care va folosi noua tehnologie de sticlă Corning în smartphone-urile sale viitoare. Corning este un furnizor important de afișaje din sticlă pentru  smartphone-uri, televizoare și alte componente electronice. Telefoanele Samsung și Apple utilizează cele mai noi tehnologii Corning, conform Cnet. Apple a investit în 2019 250 de milioane USD în Corning pentru dezvoltarea sticlei pentru iPhone, Apple Watch și iPad.

De obicei noile versiuni de sticlă Corning apar inițial pe telefoanele Galaxy

Corning Gorilla Glass este o sticlă foarte rezistentă care împiedică zgârierea afișajului telefonului. Este construită pentru a rezista căderilor și altor daune. Corning a lansat noi versiuni de Gorilla Glass aproape la fiecare doi ani de la introducere. Cea mai recentă versiune, Gorilla Glass Victus, a ajuns pe dispozitive acum un an. La fel ca Gorilla Glass DX și DX Plus, Gorilla Glass Victus a ajuns prima dată pe telefoanele Samsung. Vedeți pe I❤️Samsung ce diferență este între versiunile de Corning Gorilla Glass?

Obiectivele camerelor de astăzi sunt compuse din mai multe straturi diferite, inclusiv safir sau sticlă și acoperiri antireflectante. Acoperirile îmbunătățesc captarea luminii, dar tind să se zgârie ușor. Acest lucru este îngrijorător, deoarece utilizatorii își păstrează tot mai mult timp smartphone-urile, iar modulele camerelor din telefoane devin mai mari și mai complexe. Gorilla Glass DX și DX Plus combină acoperirile cu sticla pentru a evita zgârieturile și a face calitatea imaginii clară.

Deoarece oamenii își păstrează telefoanele mai mult timp, este posibil ca lentilele camerelor să fie zgâriate în timp. Noile variante de Corning Gorilla Glass DX și DX Plus își propun să schimbe acest lucru.” A spus John Bayne, vicepreședinte senior și director general la Corning.

În cazul celor mai recente iPhone-uri Apple, materialul capacului obiectivului este safir. Materialul este mai durabil și mai rezistent la zgârieturi decât sticla. Dar este, de asemenea, mai reflectant și pot apărea distorsionări și linii de lumină fantomatică pe imagini. Cu safir, aproximativ 8% din lumină se pierde, a spus John Bayne.

Stiri

Exynos 2200 vs Snapdragon 8 Gen 1: două procesoare de excepție

Samsung a prezentat noul său procesor Exynos 2200 zilele trecute. Este un cipset emblematic al companiei pentru smartphone-uri high-end și va debuta...

Samsung a înregistrat marca „Samsung Bot” în SUA și Canada

Se așteaptă ca Samsung Electronics să introducă roboți de uz casnic sub marca „Samsung Bot” pe piața nord-americană. Potrivit Organizației Mondiale a...

Cum să vă configurați noul smartphone Samsung Galaxy

Samsung produce unele dintre cele mai bune telefoane de pe piață. Dar deși și-a simplificat configurația inițială în ultimele câteva generații, tot...

TSMC va depăși Samsung în investițiile de cipuri semiconductoare în 2022

În urmă cu doi ani, Samsung a dezvăluit planul său măreț de a deveni cel mai mare brand de semiconductori din lume...

Sistemul de operare Android 13 va oferi Material You Dynamic theme

Cu versiunea Android 12, Google a introdus un sistem de tematică dinamică Material You pentru dispozitive. Din păcate, funcția Material You Dynamic...

Cum să folosiți WhatsApp pe Samsung Galaxy Watch 3

WhatsApp este o aplicație esențială pe fiecare dispozitiv, indiferent de platforma pe care o utilizați. Această tendință vine acum la gadgeturile purtabile,...

Actualizarea de securitate din ianuarie lansată pentru Galaxy S20 FE

După ce recent au primit actualizarea la interfața Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12, posesorii de Galaxy S20 FE 5G...