Telefoanele Samsung Galaxy contrafăcute sunt foarte răspândite în China

544
Telefoanele Samung Galaxy contrafacute foarte raspandite in China
Sursa Foto: via businesskorea.co.kr

China este cea mai mare piață de telefoane mobile din lume. Nici nu este de mirare, cea mai mare țară din lume ca populație reprezintă aproximativ 18% din populația lumii. Dar, cota de piață a telefoanelor Samsung în China este aproape inexistentă. Numai că, Samsung Galaxy este marca de smartphone-uri cel mai frecvent copiată în China.

Site-ul de benchmark AnTuTu, deținut de compania chineză Cheetah Mobile, a declarat în raportul său din 21 martie că Samsung Galaxy a fost marca de smartphone-uri cel mai frecvent copiată din China din martie anul trecut până în februarie anul acesta. Nu știm dacă este neapărat surprinzător, telefoanele Samsung au fost în ultimii cele mai copiate din China. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung din 2021! Acestea nu sunt false, sunt originale!

Samsung Galaxy S22 Ultra contrafăcut costă în China 90€!

Samsung Electronics se bucura de o cotă de 30% pe piața chineză a smartphone-urilor. Cu toate acestea, cota de piață actuală este aproape de 0. Acest lucru se datorează faptului că producătorii chinezi fac legea pe propriul teren, iar falsificatorii se concentrează pe telefoanele Galaxy. Au fost chiar zvonuri că telefoane Samsung sunt intenționat contrafăcute pentru a scădea cota de piață Samsung în China. Dar, problemele dintre China și Coreea de Sud sunt și de natură politică.

Puteți cumpăra în China replici de smartphone-uri emblematice Galaxy pentru mai puțini bani decât un dispozitiv original. Tentația este mare pentru necunoscători. De exemplu, un Samsung Galaxy S22 Ultra contrafăcut, a fost vândut în China cu un preț de 120.000 de woni (~90 de euro)! Acest model falsificat a fost vândut în China imediat după ce Samsung a lansat modelul la un preț de 1,45 milioane de woni (~1.100 euro) în Coreea.

Wolfgang Beltracchi este considerat cel mai mare falsificator de opere de artă din toate timpurile. El a falsificat peste 300 de tablouri în stilul unor mari maeștri, precum Picasso, Gauguin sau Monet. Beltracchi a câștigă peste 100 milioane USD din falsuri.

Am verificat un total de 12.147.275 de smartphone-uri în perioada martie 2021 – februarie 2022. Am detectat 482.361 de telefoane false în acea perioadă de timp”. A spus AnTuTu, conform Business Korea. „Între acestea sunt peste 110.000 telefoane Samsung Galaxy false”.

În 2019 în topul telefoanelor cel mai des falsificate din China se regăseau (în top 10) trei telefoane Samsung Galaxy și trei Apple iPhone! Au mai fost și telefoane Xiaomi și Oppo, dar în număr mic.