Telefoanele care emit cele mai multe și cele mai mai puține radiații conform Bundesamt für Strahlenschutz

2025

De de multe ori utilizatorii de smartphone-uri își pun problema cât de periculoase sunt telefoanele lor în privința radiațiilor emise. Am scris de mai multe ori pe iLoveSamsung despre acest lucru dar apar telefoane noi cu alte date. Un studiu emis de Bundesamt für Strahlenschutz – Federal Office For Radiation Protection din Germania a publicat noi date despre aceste radiații.

În acest studiu se dezvăluie cantitatea de radiații emise de unele modele smartphone mai noi și mai vechi. Datele sunt publicate în wați pe kilogram, telefoanele „mai sigure” înregistrând scoruri mai mici. De mai multe ori când publicăm articole despre cum sau ce telefon să alegem, menționăm și importanța coeficientului SAR – Specific Absorption Rate. Trebuie luată permanent în considerare și este foarte importantă pentru sănătatea noastră.

Smartphone-urile Samsung au excelat permanent la coeficientul SAR

Receptorul care emite cel mai înalt nivel de radiație, conform acestor date, este Xiaomi Mi A1. Acesta care emite radiații de 1,75 wați per kilogram. OnePlus 5t este pe locul doi cu un scor 1,68 wați pe kilogram. Mai multe telefoane destul de populare se mai regăsesc pe această listă neagră. Este aici OnePlus 6T (locul 4, 1,55 wați pe kilogram), Pixel 3 XL (locul 7, cu 1,39 wați / kg), Pixel 3 (locul 12, cu 1,33 wați pe kilogram ) și Apple iPhone 8 (locul 14, cu 1,32 wați / kg).

Rețineți că nu există un număr specific care să facă un telefon periculos de utilizat, potrivit PhonAndroid. Compania germană de protecția mediului „Der Blaue Engel” (Blue Angel) certifică telefoanele inteligente cu 1 W / kg până la 0,60 wați / kg. Ceea ce înseamnă că toate telefoanele menționate mai sus eliberează mai mult decât dublul radiației față de cât consideră Blue Angel că este în regulă! În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W/kg, în timp ce în S.U.A., limita maximă legiferată este de 1,6 W/kg.

SAR (Specific absorption rate) Rata de absorbție specifică, măsoară nivelul de radiații absorbit de organismul uman atunci când este expus la o frecvență radio, într-un câmp electromagnetic (când vorbim la un telefon mobil). Se măsoară în watt per kilogram, W/kg.

Galaxy Note 8 printre telefoanele cu cel mai bun SAR

Bineînțeles că sunt telefoane care emit un nivel foarte mic de radiații. Aici gigantul high-tech sud-coreean Samsung excelează. Samsung Galaxy Note 8 și ZTE Axon Elite sunt pe primul loc cu 0,17 wați/ kg. Samsung Galaxy A8 și LG G7 ThinQ urmează cu 0,24 wați pe kilogram. Vorbind despre compania Samsung, jumătate din telefoanele de pe această listă sunt fabricate de gigantul coreean. Lista include printre altele pe Galaxy S8+ (0,26), Galaxy S9+ (0,29) și Samsung Galaxy S8 cu 0,32 wați / kg.

Pentru a verifica SAR pe telefonul mobil, consultați documentația furnizată împreună cu telefonul. Puteți de asemenea să formați codul secret * # 07 # (pe anumite modele) sau vizitați să site-ul web al producătorului.