Telefoanele din seria Galaxy A pot veni cu afișaje LCD anul viitor

930

Samsung aduce caracteristici high-end pe telefoanele din seria Galaxy A înaintea lansărilor acestora pe telefoanele emblematice. Este o parte a unei strategii Samsung de revigorare a gamei medii. Acum se pare că Samsung va prelua pentru gama medie și unele dintre caracteristicile existente pe dispozitivele mai ieftine. Acest lucru se poate întâmpla mai întâi cu afișajele telefoanelor. Conform SamMobile, o ultimă informație susține că Samsung va lansa smartphone-uri din seria Galaxy A cu afișaje LCD anul viitor.

Este posibil ca motivul pentru care Samsung trece la afișaje LCD pe unele telefoane să fie reducerea prețului. Printre altele gigantul tech are în vedere seria Galaxy A, în special pentru India și alte țări din Asia de Sud. Se ia în considerare reducerea prețurilor sub nivelul de 260 $. Samsung Galaxy A50 și Galaxy A60 sunt menționate ca primele dispozitive pe care Samsung le va lansa cu ecrane LCD.

Alte smartphone-uri din seria Galaxy A vor veni cu ecrane AMOLED

Samsung Galaxy A30, A40, A70 și Galaxy A80, între timp, vor oferi ecrane AMOLED. Noul nume pentru această serie A, format din două cifre a fost deja înregistrat ca marcă de Samsung. Dar, se pare că gigantul sud-coreean are mai multe astfel de telefoane în lucru.

Informația o putem cupla cu un zvon anterior despre faptul că Samsung vrea să renunțe la seria Galaxy J. Samsung își va schimba numele seriei de telefoane Galaxy J, Galaxy On și poate chiar Galaxy C în Galaxy M. Numele acestor telefoane din seria M ar putea fi preluat de la noile denumiri din seria A. În acest fel un număr de două cifre poate însoți litera M, cum ar fi Galaxy M30 sau Galaxy M40. Ecranele LCD vor fi folosite și pentru aceste smartphone-uri Galaxy M, deși cel puțin un model cu un ecran AMOLED este planificat. Această informație ne este oficială în acest moment.

AMOLEDActive-Matrix Organic Light-Emitting Diode, este o tehnologie de afișare utilizată în telefoane mobile, laptop-uri și televizoare. OLED descrie un tip specific de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. Active Matrix – matrice activă,  se referă la tehnologia din spatele modalității de adresare a pixelilor.

Care va fi impactul la utilizatori cu acestă nouă reorganizare a telefoanelor din seriile Galaxy A și J rămâne de văzut. Afișajele AMOLED de la Samsung au făcut de mai mult timp diferența între gama mid-range de la Samsung și dispozitivele de la concurență. Acum cu ofensiva producătorilor chinezi care atentează la cota de piață Samsung din India, compania schimbă politica.

Samsung încearcă tot ce poate pentru a se asigura că rămâne în top pe această piață dar și pe altele. Dispozitivele cu trei sau patru camere la spate au fost începutul, va fi interesant să vedem cum evoluează lucrurile în viitor.