Telefoanele Galaxy ce vor participa la programul Android 10 beta

897
Sursa Foto: SamMobile.com

Este oficial: Samsung va lansa programul Android 10 beta pentru proprietarii Galaxy S10 în viitorul apropiat. Prin acest lucru gigantul tech le permite posesorilor de Galaxy S10 să testeze cea mai nouă versiune de Android înainte de lansarea sa la nivel mondial. Inevitabil unii dintre voi se vor întreba dacă Samsung va include și alte dispozitive în programul Android 10 și One UI 2.0 beta.

Sigur că nu putem confirma nimic decât dacă Samsung spune ceva oficial. Totuși, în baza antecedentelor de acest fel, Android 10 beta probabil va fi disponibil pentru toate cele patru serii-pilot ale companiei din 2018 și 2019.

Seriile Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy Note 9 și Note 10 principalii candidați

Asta ar însemna că Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+, Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+ vor fi pe listă. De asemenea, seriile Note, cu Samsung Galaxy Note 9, Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ le vor însoți. Cum am ajuns la această concluzie? Este simplu: programul beta Samsung Android Pie, care a introdus One UI, a fost disponibil pentru dispozitivele pilot din 2018 și în anul precedent. De fapt, a fost prima dată când compania a deschis un program beta pentru o nouă versiune de Android, în afară de cel mai recent flagship Galaxy S. Astfel nu există niciun motiv să credem că nu va face același lucru în acest an.

Acum, în vitrina Samsung mai există încă un smartphone care trebuie abordat: Galaxy Fold. Și, trebuie să spunem că nu suntem siguri că Samsung va include pliabilul său în testarea beta pentru Android 10. Dar se poate întâmpla să participe și Galaxy Fold. Vom vedea în zilele următoare ce decizie va lua Samsung privind participarea lui Galaxy Fold la programul beta pentru Android 10 și One UI 2.

Programul Beta, oferă în general utilizatorilor Android acces anticipat la versiunile de test pentru viitorul sistem de operare. Practic, o versiune beta, este noul sistem de operare care înainte de a fi lansat oficial se testează, pentru a vedea cum răspund la utilizare noile caracteristici.

Galaxy S10 5G și Note 10 5G vor avea sau nu acces la programul beta?

Același lucru este valabil și pentru variantele 5G ale telefoanelor Galaxy S10 și Galaxy Note 10. Coreea de Sud are în vânzare doar variante 5G pentru Galaxy Note 10 și Note 10+. Astfel încât tehnic va exista sigur o versiune beta acolo. Dar, dacă această versiune beta va fi extinsă și pe alte piețe rămâne de văzut. Teaserul Samsung pentru Galaxy S10 Android 10 beta nu menționează Galaxy S10 5G, de exemplu.

În ceea ce privește momentul lansării programului beta pentru Galaxy S10 și celelalte flagship-uri, putem doar presupune. Nu se știe când va începe programul beta, conform Sam Mobile. Dar când se va întâmpla, proprietarii de Galaxy S10 din Coreea de Sud și Germania vor fi primii care vor avea acces. Când Samsung a lansat programul Android Pie beta pentru Galaxy S9 și S9+ anul trecut, acesta a început să funcționeze live o zi mai târziu. Nu putem decât să ținem pumnii strânși pentru ca derularea programului Android 10 beta să meargă la fel de bine și anul acesta.