Toate telefoanele pliabile Samsung vor face parte din seria Galaxy Z

783
Sursa Foto: infobae.com

După Galaxy Fold, Samsung a lansat la San Francisco un nou smartphone pliabil Galaxy Z Flip, cu un alt tip de pliere. Acum numele Galaxy Z se pare că va fi denumirea unei noi serii Samsung care va cuprinde toate folderele companiei sud-coreene. Seria Galaxy Z va fi în curând casa pentru toate telefoanele pliabile Samsung.

Lansarea lui Samsung Galaxy Z Flip, deja disponibil pe piață, deschide ușa unui nou model de telefon pliabil, tip clamshell. Este primul dispozitiv din noua serie Galaxy Z de la Samsung. Aceasta este seria în care vor fi găsite toate folderele în viitor. Conform GalaxyClub, informația a fost dată de un purtător de cuvânt Samsung unui redactor de la Bloomberg.

Samsung poate produce telefoane care se pliază de mai multe ori

Conform Samsung, numele Galaxy Z s-ar potrivi cu un telefon pliabil. În plus, se pare că numele emană și un sentiment dinamic, tineresc. S-ar putea să nu fie încă în concordanță totală cu grupul țintă care își poate permite telefoane de 1.500€ – 2.000€. Sunt modele scumpe care nu prea cadrează cu finanțele de care dispun peroanele tinere. Dar, aceste prețuri probabil vor scădea mai devreme sau mai târziu.

Și numele Galaxy V poate să fi fost o opțiune bună, dar Samsung l-a folosit pentru un dispozitiv mediocru care nu a apărut niciodată în Europa. Același lucru este valabil și pentru ilustrul nume Galaxy X, care a fost folosit în Brazilia pentru o variantă locală a lui Galaxy Nexus.

Galaxy Nexus (GT-I9250) este un smartphone cu ecran tactil Android co-dezvoltat de Google și Samsung. Avea un ecran Super AMOLED de 4,65 inch și rezoluția 720×1280. Dispozitivul este cunoscut sub numele de Galaxy X în Brazilia, datorită unei mărci înregistrate pe marca „Nexus”.

Samsung a deschis un nou drum în domeniul telefoanelor mobile cu acest factor de formă pliabil. Și, din câte se pare Samsung nu se oprește aici. Samsung are în portofoliu două telefoane pliabile, Galaxy Fold și Galaxy Z Flip. Cele două se disting ca mod de pliere, dar Samsung spune că este capabil de și mai mult. „Tehnologic, suntem capabili să proiectăm telefoane care se pliază de mai multe ori. Ceea ce este mai important decât tehnologia de pliere în sine este genul de valoare pe care o oferim consumatorilor„. A declarat șeful Samsung Mobile, Roh Tae-moon, într-o conferință de presă. El a spus că a fost nevoie de șase ani pentru a dezvolta Galaxy Fold iar Galaxy Z Flip a avut nevoie de trei ani pentru a ajunge pe piață.

Momentan telefoanele pliabile din seria Galaxy Z sunt scumpe

Rămâne să facem speculații despre numele viitorului Galaxy Fold 2. Cu puțin timp în urmă am scris că Samsung lucrează la un adevărat succesor al primului Galaxy Fold. Dacă el va fi botezat ca Galaxy Z Fold, încă nu putem ști.

În orice caz, puteți pre-comanda pe Galaxy Z Flip și în România la un preț care ne ia cu fiori, 6.999 de lei! Este posibil ca acest dispozitiv – prețul de vânzare cu amănuntul sugerat de Samsung este de 1.500 € – să fie disponibil pe piață printr-un număr limitat de magazine. Dacă doriți să cumpărați un Galaxy Fold, veți întâmpina aceeași „problemă”, până la urmă, preț mare și stoc mic.