Nici telefoanele Samsung ieftine nu vor mai veni cu încărcător în cutie

315
Nici telefoanele Samsung ieftine nu vor mai veni cu incarcator in cutie
Sursa Foto: SamMobile.com

A fost o perioadă în care Samsung și-a bătut joc de decizia Apple de a nu livra un încărcător cu iPhone 12. Asta a fost în 2020. Apoi, seria Galaxy S21 a sosit doar câteva luni mai târziu și nu a venit cu încărcător în cutie. Acum, potrivit zvonurilor, Samsung ar fi făcut o altă alegere. Nu mai pune încărcătoare în cutie la seriile Galaxy A și Galaxy M.

De la lansarea seriei Galaxy S21, flagship-urile Samsung au fost livrate fără încărcătoare, la fel și smartphone-urile pliabile destul de scumpe. La fel ca Apple, Samsung a spus că este vorba despre durabilitate, dar este, evident, și despre costul final. Conform SamMobile, se pare că Samsung se gândește acum să renunțe la încărcătoare chiar și de pe dispozitivele sale accesibile.

La momentul Galaxy S21, Samsung a explicat alegerea de a scoate încărcătorul din pachet. Compania a spus că „tot mai mulți utilizatori Galaxy reutilizează accesoriile pe care le dețin deja. Credem că îndepărtarea treptată a încărcătoarelor și a căștilor din ambalajul dispozitivului poate ajuta la abordarea problemelor de consum durabil și la eliminarea oricărei presiuni pe consumatori care continuă să primească accesorii de încărcare inutile cu smartphone-uri noi„.

Într-o zi niciun telefon Samsung nu va avea încărcător în cutie

Sunt informații că magazinele de telefoane mobile din Europa au confirmat că unele telefoane Samsung entry-level nu vor fi livrate cu încărcător în cutie. Lista include Galaxy A13 și Galaxy A23 recent lansate. Nu știm dacă acest lucru se va întâmpla cu Galaxy M23 și Galaxy M33 lansate și ele de câteva zile.

Decizia celui mai mare producător de smartphone-uri din lume, „riscă” să declanșeze un efect de domino pe piața mobilă. Sigur că organizațiile de protecție a mediului jubilează la această veste. Dacă Mediul sărbătorește cu siguranță, ne putem imagina expresia de insatisfacție la cei care vor dori să achiziționeze un telefon low-end în viitorul apropiat.

Domino este un joc de societate. Cel mai scump joc de Domino din lume a fost confecționat de Lieb Manufaktur și costă 147.000 de euro. Cele 28 de piese de domino au 2,4 kg de aur și 168 de diamante.

Samsung nu a confirmat acest lucru în mod oficial, dar nu este greu de acceptat că acest lucru poate fi adevărat. Clienții acceptă pur și simplu că nu mai primesc încărcător, dar nu este un factor pe care îl iau în considerare atunci când decid ce telefon să cumpere.

Măsura este luată din considerente de protecția mediului

Compania va justifica din nou alegerea invocând motive de mediu, dar ar beneficia de pe urma ei și în privința costurilor. Încărcătoarele integrează circuite de management al energiei care, deși nu sunt prea rafinate, folosesc materii prime unele insuficiente în prezent.

Cel mai probabil Samsung va păstra cablul de încărcare / transfer date în cutie. Chiar și așa, prin eliminarea încărcătoarelor din cutie, compania ar salva planeta de potențiale milioane de deșeuri electronice pe an.

Samsung a declarat la lansarea seriei Galaxy S21 că va elimina treptat încărcătoarele din cutia telefoanelor. Folosirea cuvântul „treptat” sugerează că Samsung va comercializa în continuare dispozitive cu încărcătoare iar renunțarea la accesoriile inutile va dura ceva timp. Se pare că acel moment a sosit.