Telefoanele Samsung Galaxy mid-range de anul viitor cu GPU AMD

240
Telefoanele Samsung mid-range de anul viitor voa avea GPU AMD
Sursa foto: androidauthority.com

Se pare că Samsung va oferi procesoare grafice GPU AMD în cip-seturile sale Exynos de nivel mediu anul viitor. Asta înseamnă că dispozitive precum Galaxy A55 și A35 ar putea avea procesoare grafice AMD. Dar, ar trebui să nu fim prea entuziasmați când vine vorba de performanță, totuși.

Nu va fi prima dată când Samsung folosește grafică de la AMD. Samsung Exynos 2200 folosit în unele telefoane din seria Galaxy S22 anul trecut, a avut pentru prima dată GPU (graphics processing unit) AMD pe smartphone-urile moderne. Samsung a trecut apoi all-in pe procesoare Qualcomm cu seria Galaxy S23, dar zvonurile arată că seria Galaxy S24 de anul viitor va avea procesoare Exynos cu GPU AMD doar parțial, fără Samsung Galaxy S24 Ultra.

GPU AMD în telefoanele mid-range Samsung de anul viitor

Acum, cunoscutul Revegnus a scris pe X (Twitter) că viitoarele cip-seturi Samsung Exynos de gamă medie vor oferi GPU-uri AMD. Mai precis, el spune spune că Exynos 1480 și Exynos 1430 vor oferi grafică AMD bazată pe RDNA. De asemenea, conform AndroidAuthority, Ravegnus a îndemnat consumatorii să nu aibă „așteptări prea mari” privind performanța jocurilor. El a spus că această adăugare va fi folosită mai degrabă pentru imagini decât pentru jocuri. Bănuim că Samsung ar putea folosi această tehnologie pentru învățare automată îmbunătățită și super-rezoluție.

Acest avertisment sugerează totuși că aceste noi cipuri medii vor oferi GPU-uri cu performanțe mai reduse în comparație cu Exynos 2200 sau viitorul Exynos 2400. De asemenea, presupunem că funcții precum Ray tracing ar fi dezactivate în aceste GPU-uri mid-range. Imaginile Samsung sunt deja destul de bune, chiar și pe dispozitivele din seria A, așa că, cu ajutorul graficii AMD, vă puteți aștepta la performanțe generale mai bune atunci când vorbiți de videoclipuri și camere.

Ray Tracing sau urmărirea razelor este o tehnică de redare pentru generarea unei imagini urmărind calea razelor luminii. Tehnica este capabilă să producă un grad ridicat de realism vizual și este utilizată în grafica computerizată 3D.

Nu știm cum Samsung va folosi aceste procesoare grafice pentru imagini. Totuși, suntem bucuroși să vedem că parteneriatul Samsung/AMD că ajunge la segmentul de gamă medie. Cipurile Exynos de nivel mediu de la Samsung au folosit în mod tradițional GPU-urile ARM Mali, oferind performanțe respectabile în cea mai mare parte. Dar GPU-urile AMD ar putea oferi performanțe îmbunătățite, suport mai bun pentru drivere și mai multe funcții de tip desktop.