Câteva motive pentru a cumpăra un telefon Galaxy A în loc de un Galaxy S

217
10 motive pentru cumpara un telefon Galaxy A in loc de un Galaxy S
Sursa foto: via makeusof.com

Dacă vrei să cumperi un nou telefon Samsung, trebuie să fi văzut o mulțime de recenzii pe mai multe site-uri de profil și să fi citit tot atâtea articole. După cum probabil ați observat, cea mai mare parte a acoperirii media pentru smartphone-uri este despre flagship-uri. La urma urmei, acolo sunt toate inovațiile de vârf și toată lumea dorește un astfel de telefon. Dar merită să cumpărați un telefon Samsung Galaxy S? Poate că ar trebui să ignorați produsele emblematice precum seria Galaxy S23 și să alegeți în schimb un dispozitiv din seria Galaxy A.

Cu toate acestea, cumpărătorul obișnuit vrea un telefon excelent, dar la prețuri accesibile. Și există în portofoliul Samsung modele care chiar acest lucru îl oferă: specificații și caracteristici excelente la un preț prietenos cu buzunarul. Este vorba despre modelele superioare din seria Galaxy A, de exemplu Galaxy A53 și Galaxy A73, ca să amintim doar ultimele astfel de telefoane lansate. Aceste smartphone-uri oferă specificații foarte bune la un preț mai mic decât cele din seria emblematică Galaxy S. Mai jos, via Makeuseof, vă prezentăm mai multe motive pentru a alege un telefon din seria Galaxy A față de unul din seria Galaxy S.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Software identic și viață simlară a baterie pe seria Galaxy A și seria Galaxy S

1. Ambele au software identic. Indiferent dacă alegeți un telefon din seria Galaxy S sau din seria Galaxy A, beneficiați de aceeași experiență software. Aveți interfața One UI însoțită de sistemul de operare aferent. Desigur, flagship-urile primesc actualizări de software puțin mai repede, dar întârzierea dintre cele două nu este suficient de lungă pentru a fi deranjantă.

De fapt, la fel ca Galaxy S23 Ultra și alte produse emblematice Samsung, compania oferă acum până la patru ani de actualizări majore pentru Android și cinci ani de actualizări de securitate și pentru telefoanele sale de gamă medie. Sunt incluse aici și telefoanele Galaxy A53 și Galaxy A33.

2. Ambele serii au o durată de viață similară a bateriei. Nici durata de viață a bateriei pe telefoanele Galaxy S și Galaxy A nu este deloc diferită. Chiar și telefoanele Samsung bugetare de astăzi vin cu baterii de până la 5.000 mAh, ceea ce este suficient pentru a dura aproape două zile întregi la utilizare ușoară până la medie.

Primul telefon mobil cu încărcarea wireless inversă a fost Huawei Mate 20 Pro în 2018. Primul telefon Samsung care a inclus această caracteristica, pe care Samsung a numit-o Power Share, a fost seria Galaxy S10 în 2019.

Acestea fiind spuse, produsele emblematice Samsung au încărcare cu fir mai rapidă, alături de încărcare fără fir și capabilități de încărcare wireless inversă. Nu sunt neapărat caracteristici esențiale, dar pentru entuziaști și utilizatori cu putere, acestea pot fi mai utile. Totuși, s-ar putea să nu fie la fel de importante pentru tine.

Afișaje similare pe seria Galaxy A și Galaxy S

3. Ambele serii au afișaje similare. De când orificiul camerei frontale este același la tot mai multe modele, a devenit mai dificil ca niciodată să distingem telefoanele emblematice de alternative mai ieftine atunci când te uiți doar la afișaj.

De exemplu, puneți pe Samsung Galaxy S23+ și Galaxy A53 unul lângă celălalt și veți vedea cât de asemănătoare arată. Primul începe de la 1.000 USD, în timp ce al doilea începe de la 450 de dolari. Modelele emblematice au rame mai subțiri și uniforme, dar nu obțineți nicio îmbunătățire majoră a afișajului cheltuind mai mulți bani pe un telefon nou.

4. Aveți nevoie de un slot pentru card Micro-SD. Cardurile MicroSD sunt foarte economice. În medie, un plus de 128GB de stocare internă într-un telefon costă 100 de dolari în plus. Dar dacă cumpărați un card Micro-SD, puteți obține aceeași capacitate pentru mai puțin de 20$. În plus, cu cardurile Micro-SD, nu trebuie să așteptați transferul datelor. Pur și simplu îl scoateți din vechiul telefon și îl introduceți în cel nou, apoi aveți toate datele la dispoziție.

Din fericire, telefoanele Samsung de gamă medie vin încă cu un slot pentru card Micro-SD cu suport de stocare extensibil de până la 1TB. Suportul pentru carduri Micro-SD este una dintre multele funcții care nu mai sunt disponibile pe modelele emblematice modern. Bănuim că va fi în curând eliminat de pe toate telefoanele de gamă medie și de buget, dar în acest moment aveți acest avantaj cu un telefon din seria Galaxy A.

Nu aveți nevoie de caracteristici emblematice? Alegeți un model din seria Galaxy A!

5. Nu aveți nevoie de caracteristici emblematice. Cu excepția cazului în care sunteți un utilizator puternic, un jucător, un creator de conținut, să plătiți un preț premium pentru funcții premium pe care nici măcar nu le veți folosi des nu are sens. Funcții precum încărcarea wireless, înregistrarea video 8K, cameră de 200MP pot părea interesante pe hârtie, dar sunt foarte supraevaluate și nu sunt necesare pentru a le avea pe telefon, având în vedere stadiul actual al tehnologiei.

6. Telefoanele mai vechi din seria Galaxy A vin cu încărcător și mufă audio. După cum ne temeam, Samsung a scos mufa pentru căști de pe telefoanele sale de gamă medie – la fel cum a făcut-o cu modelele sale emblematice. Și dacă asta nu a fost suficient de dureros, nu mai primiți încărcător în cutie. Cu toate acestea, dacă vreți să cumpărați modele mai vechi, Galaxy A32, A52 și A72 încă vin cu ambele caracteristici. Acest lucru reprezintă un punct de vânzare uriaș pentru cumpărătorii axați pe valoare și audiofili.

7. Folosiți o husă spate și un protector de ecran. Telefoanele emblematice sunt mai scumpe pentru că hardware-ul lor este pur și simplu de o calitate mai bună. Sunt mai durabile și pot face față multor abuzuri. Seria Galaxy S23 vine cu Gorilla Glass Victus 2 pe față și pe spate, făcându-le atât de rezistente încât practic nu mai aveți nevoie de o husă spate sau de protecție pentru ecran.

În ciuda faptului că știau asta, mulți utilizatori nu riscă să-și folosească telefoanele Galaxy S fără o husă de protecție și protector de ecran. Ideea este că, dacă oricum veți cumpăra protecție suplimentară, de ce să plătiți un preț premium pentru hardware-ul mai puternic? Protectoarele de ecran sunt ieftine și le poți înlocui fără a sparge banca.

Un telefon din seria Galaxy A poate fi schimbat mai des

8. Îți schimbi telefonul la fiecare trei ani. Durata medie de viață a unui flagship este, de asemenea, mai lungă decât cea a alternativelor mai ieftine. Pe primul, obțineți un departament foto mai bun, un procesor mai puternic, difuzoare mai puternice, un rating IP68, mai multă memorie RAM, mai mult spațiu de stocare și încărcare mai rapidă. Cu toate acestea combinate, puteți utiliza cu ușurință un flagship Samsung pentru mai mult de cinci ani.

Problema este că bateriile smartphone-urilor sunt fabricate din litiu-ion, care nu este prieten cu timpul. În doar doi-trei ani, bateria se va fi degradat suficient pentru a deveni un lucru deranjant. Până în acel moment, majoritatea oamenilor fac oricum upgrade la un telefon nou.

Asta înseamnă că, deși toate celelalte componente funcționează perfect, degradarea bateriei te obligă să cumperi un telefon nou. Până când bateriile cu grafen vor fi în uz, această problemă va continua să apară.

9. Telefoanele Samsung și nu numai, nu își păstrează valoarea. Nu pică bine să plătești un preț premium pentru un telefon care va pierde aproape o treime din valoare după doar câteva luni de când îl deții. Când cumpărați un flagship nou-nouț, o faceți cu așteptarea că este mai valoros decât orice altceva de pe piață.

Din păcate, telefoanele Samsung nu își păstrează valoarea de piață la fel de bine ca iPhone-urile, așa că ar fi mai logic din punct de vedere economic să alegeți seria Galaxy A mai ieftină. Cu toate acestea, pentru a-i acorda lui Samsung un pic de credit, compania oferă o valoare bună atunci când tranzacționați vechiul telefon Galaxy.

Telefoanele Galaxy S vs cele Galaxy A

10. Nu aveți nevoie de atât de multă putere. Pentru utilizatorul obișnuit, un telefon este doar un instrument pentru a efectua sarcini de bază, cum ar fi apelarea, trimiterea de mesaje text, navigarea pe web, consumul media și fotografia luminoasă. Așadar, să plătiți un preț premium pentru acele cipuri de înaltă putere din telefoanele Galaxy S nu are sens pentru majoritatea oamenilor.

Doar un grup foarte mic de oameni au nevoie de fapt (și știu cum să beneficieze de) toată această putere suplimentară. Smartphone-urile au parcurs un drum lung, iar un cip modern de gamă medie de pe telefoanele Galaxy A este deja suficient de puternic pentru a rula majoritatea aplicațiilor și jocurilor.

Când cumpărați produse emblematice, trebuie să știți cu adevărat ce faceți pentru ca aceasta să fie o afacere bună. În comparație, seria Galaxy A de la Samsung este mult mai accesibilă fără a avea prea multe compromisuri, făcându-le ideale pentru majoritatea oamenilor.

Dintr-o perspectivă de afaceri, este logic ca Samsung să modifice unele funcții pe telefoanele sale mai ieftine pentru a face produsele sale emblematice să arate mai atrăgătoare. Dar cu excepția cazului în care utilizarea zilnică implică multi-tasking intens, jocuri sau creare de conținut, produsele sale emblematice sunt puțin exagerate.