Brevet de telefon pliabil Samsung cu un modul rotativ pentru camere

462
Brevet de telefon pliabil Samsung cu un modul rotativ pentru camera
Sursa Foto: via mysmartprice.com

De-a lungul anilor, am văzut mai multe tipuri de implementări pentru camerele frontale, inclusiv module pop-up și module rotative. Dar până acum nu am văzut o astfel de implementare pe telefoanele pliabile. Samsung ar putea pune un modul rotativ pentru camere fie în partea dreaptă a marginii superioare, fie în mijlocul marginii drepte la un viitor telefon pliabil.

Samsung pare să exploreze posibilitatea de a pune un modul rotativ de cameră pe un smartphone pliabil. Compania a lansat smartphone-ul Samsung Galaxy A80 cu un modul rotativ de cameră în 2019. Recent, Samsung a depus o cerere de brevet în care vedem cum arată și funcționează un dispozitiv pliabil cu modul rotative.

Telefon pliabil Samsung cu modul foto rotativ la 180°

Acesta ar fi un modul rotativ, se poate roti la 180°, astfel încât același set de camere să poată fi folosit pentru selfie și apeluri video, dar și pentru fotografii clasice din spate. Brevetul Samsung sugerează că pliabilul va cuprinde două carcase și o structură articulată. Modulul camerei rotative va fi atașat la prima structură a carcasei și va sta pe una dintre marginile pliabilului. Modulul rotativ al camerelor ar putea locui fie pe partea dreaptă a marginii superioare, fie la mijlocul marginii drepte.

Brevetul arată, de asemenea, că pliabilul va fi echipat cu un senzor de mișcare care va determina poziția dispozitivului. De asemenea, va avea un senzor de unghi de pliere care va determina unghiul de pliere al ambelor părți ale carcasei. Ambii senzori vor ajuta la identificarea posturii dispozitivului de îndată ce aplicația camerei este deschisă și, ca urmare, modulul rotativ își va regla direcția. Brevetul arată că procesorul va fi conectat la primul afișaj ca modul senzor de mișcare, iar modulul senzorului de unghi de pliere va fi atașat la acesta.

WIPO – World Intellectual Property Organization este o agenție a ONU cu sediul în Elveția. WIPO este finanțată din contribuțiile statelor membre și din donațiile publice și private. WIPO are în acest moment 193 de state membre.

Un smartphone mai complex decât Z Fold 2

Cererea de brevet a fost depusă de Samsung la WIPO în decembrie 2020 și publicată în 17.06.2021, potrivit MySmartPrice. Cererea este pentru „Dispozitiv electronic pliabil cu o camera rotativă și metodă de captare a imaginilor cu acesta„. Dispozitivul electronic poate include un afișaj bazat pe ecran tactil. Astfel un utilizator să poată accesa diverse funcții și deschide ecrane ale diferitelor aplicații prin intermediul afișajului.

Pliabilul are deja o mulțime de componente tehnologice sofisticate în interior, mai multe decât un Samsung Galaxy Z Fold 2. Cu modulul rotativ pentru camere, pliabilul ar putea necesita mai multă grijă ca niciodată.